Rudenī ķirbis ir atrodams gandrīz katrā virtuvē, taču bieži vien to izmanto tikai dažās klasiskās receptēs – zupā, pīrāgā vai marinē ziemai. Patiesībā šis daudzpusīgais dārzenis piedāvā daudz vairāk gan kulinārijā, gan ikdienas dzīvē. Lūk, pieci neparasti, bet ļoti praktiski veidi, kā ķirbi izmantot citādi, kopā ar “Simple Living”.
Ķirbja humuss
Tradicionālo turku humusu var padarīt rudenīgāku, turku zirņu vietā pievienojot ceptu ķirbi. Tas piešķir masai saldenu garšu un krēmīgāku konsistenci. Lieliski sader kopā ar grauzdētām maizītēm vai dārzeņu stienīšiem.
Ķirbja sejas maska
Ķirbis ir bagāts ar A un C vitamīnu, kas uzlabo ādas toni un palīdz cīnīties ar sīkām grumbiņām. Sajaucot ķirbja biezeni ar tējkaroti medus un jogurta, sanāk barojoša sejas maska, kas sniedz tūlītēju svaiguma efektu.
Cepti ķirbju sēklu čipsi
Ne tikai pats ķirbis, bet arī tā sēklas ir bagāts olbaltumvielu un magnija avots. Nomazgātas, nedaudz sālītas un cepeškrāsnī apgrauzdētas, tās kļūst par veselīgu un kraukšķīgu uzkodu.
Ķirbju latte
Populārā “pumpkin spice latte” nav tikai ārzemju modes lieta - to var viegli pagatavot arī mājās! Tev būs vajadzīgs ķirbja biezenis, piens, kanēlis, muskatrieksts un nedaudz cukura. Rezultāts - silts, aromātisks dzēriens, kas lieliski sasilda rudenī.
Ķirbju mērce makaronu ēdieniem
Ķirbja biezeni var izmantot kā pamatu vieglai mērcei, ko pasniegt kopā ar makaronu ēdieniem. Tas aizstāj treknās krējuma mērces un piešķir ēdienam gan skaistu krāsu, gan maigu garšu. Īpaši labi garšo kombinācijā ar salviju un cieto sieru.
Ķirbis nav tikai dārzenis zupai vai pīrāgam - tas ir īsts rudens superprodukts ar simtiem pielietojumu. No veselīgām uzkodām un dzērieniem līdz ādas kopšanai - tas spēj pārsteigt ikvienu!
Pamēģini vienu no šiem neierastajiem veidiem, un ķirbis kļūs par daudzveidīgāko rudens sabiedroto tavā virtuvē un ikdienā.