Brokoļu biezzupa ir viens no tiem ēdieniem, kas vienlaikus ir gan sildošs, gan ļoti vienkāršs pagatavojams. Tā ir maiga, krēmīga un lieliski piemērota gan ikdienas vakariņām, gan brīvdienu pusdienām. Šajā versijā brokoļi saglabā savu svaigo garšu, bet saldais krējums un ķiploks piešķir tai pilnīgumu un aromātu — bez pārmērīga treknuma. Ar recepti dalās “BBC Food”.
Sastāvdaļas 4 porcijām

Sagatavo dārzeņus - brokoli sadala rozetēs, kātu nomizo un sagriež mazākos gabalos. Ja izmanto saldētu - var izmantot uzreiz.
Sīpolu sagriež kubiņos, ķiploku - šķēlītēs.
Ja izmanto kartupeli, nomizo un sagriež plānās šķēlēs, lai ātrāk izvārās.
Katlā izkausē sviestu (vai sakarsē eļļu), pievieno sīpolu un cep uz vidējas uguns 3-4 minūtes, līdz tas kļūst caurspīdīgs. Pievieno ķiploku un apcep vēl 30 sekundes, neļaujot tam piedegt.
Pievieno brokoli un kartupeli, aplej ar buljonu tā, lai dārzeņi ir tikko nosegti. Vāra 10-12 minūtes, līdz viss ir mīksts.
Noņem katlu no uguns un sablendē ar rokas blenderi līdz gludai, krēmīgai konsistencei. Pielej saldo krējumu, samaisa un pagaršo.
Ja vajag, pievieno sāli, piparus un pāris pilienus citrona sulas garšas balansam.
Zupu lej bļodiņās, pārkaisa ar grauzdētiem maizes kubiņiem vai nedaudz rīvēta siera. Lieliski garšo arī ar pilngraudu maizi vai ķiploku grauzdiņiem!

Šī brokoļu biezzupa ir no tiem ēdieniem, kas izdodas vienmēr — tā ir sātīga, un garša vienmēr ir maiga un patīkama arī bērniem. Pateicoties krēmam un ķiplokam, tā iegūst dziļāku aromātu, bet brokoļi saglabā svaigumu un košo zaļo toni. Lielisks ēdiens, ko pagatavot, kad kārojas kaut ko ātru, siltu un patiešām gardu.