Ir receptes, kuru pagatavošanai nav vajadzīgi īpaši notikumi vai svētki - tās ir siltas, mājas un mierpilnas. Šis kēkss ir tieši tāds - mīksts, maigs, vienkāršs, bez pārlieka salduma. Kēkss lieliski izdosies gan ar saldētām ogām, gan ar pāris karotēm ievārījuma – tas piešķir maigu skābumiņu un mājīgu aromātu. Ar recepti dalās “Southern Living”.
Sastāvdaļas (22-24 cm kēksa formai ar tukšu vidiņu)

Pagatavošana
Uzsildi cepeškrāsni līdz 175 °C (bez ventilatora). Iesmērē kēksa formu ar sviestu vai izklāj to ar cepampapīru.
Sviestu un cukuru saputo līdz gaišai, krēmīgai masai.
Pievieno olas pa vienai, katru kārtīgi iemaisot, lai masa paliek viendabīga.
Citā bļodā sajauc miltus, cepamo pulveri, sāli un vaniļas cukuru.
Sausās sastāvdaļas pievieno sviesta-olu masai pamīšus ar pienu (vai kefīru), maisot lēnām, tikai līdz viss savienojas.
Ja izmanto saldētas ogas, tās neatkausē - apkaisi ar tējkaroti miltu un viegli iemaisi mīklā.
Ja izmanto ievārījumu - 2/3 iemaisi mīklā, bet pārējo ar karoti viegli ievirpini virspusē, lai veidojas skaisti viļņi.
Ielej mīklu formā un izlīdzini virsmu.
Cep 40-50 minūtes, līdz kēkss kļūst zeltains un koka irbulītis, iedurts centrā, iznāk sauss.
Ļauj nedaudz atdzist, izņem no formas un pārkaisi ar pūdercukuru.

Padomi
Izmēģiniet pagatavot arī bulciņas ar mājās gatavotu šokolādes krēmu.