Drēgnos vakaros pēc garas darba diena bieži vien alkstam pēc kaut kā silta, salda un komfortablas sajūtas sniedzoša. Taču cukura pārpalikums organismā var būt neveselīgs, radīt smaguma sajūtu vēderā un nav draudzīgs tiem, kas cenšas uzturēt slaido līniju. Labs risinājums ir izmantot siltumu, garšvielas un tekstūru, lai desertu padarītu saldāku bez papildus cukura - izmēģiniet pagatavot siltos ābolus ar riekstiem un kanēli kopā ar “Real Simple”.
Kā tas strādā?
Siltums, piemēram, cepeškrāsnī vai pannā, palīdz atbrīvot dabīgās cukura molekulas produktos un augļos. Garšvielas - kanēlis, kardamons, ingvers vai muskatrieksts - aktivizē garšas receptorus, radot “salduma sajūtu”, pat ja cukurs nav pievienots. Savukārt deserta tekstūra, piemēram, kraukšķīgi rieksti, pastiprina baudījumu un sniedz apmierinājuma sajūtu no ēdiena.

Sastāvdaļas 4 porcijām
Pagatavošana
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C.
Āboliem nogriež “cepurītes”, izgriež serdes. Ābolu “cepurītes” var izmantot deserta noformēšanai.
Sajauc kanēli, muskatriekstu un riekstus, ieliek ābolu dobumā.
Pievieno nedaudz ūdens vai ābolu sulas, lai augļi nesadegtu.
Cep 25-30 minūtes, līdz āboli mīksti, bet vēl satur formu.
Pēc vēlēšanās pārlej ar nedaudz medus. Pasniedz siltus. Var pasniegt kopā ar karoti plombīra saldējuma, putukrējuma vai saldināta biezpiena - tiesa gan, tad šis deserts jau saturēs pievienotu cukuru.

Vidējais kaloriju daudzums
Viens ābols ar riekstiem un medu satur aptuveni 165 kcal.
Šis deserts ne tikai sniedz saldumu, bet arī saglabā vitamīnus un šķiedrvielas, kas īpaši noderīgas gada aukstajos mēnešos.
Lasiet arī, kā pagatavot rudens ievārījumus bez cukura.