Dabiski gāzēta limonāde: viegli, veselīgi, garšīgi

© Pexels.com

Vasaras karstumā nekas nav tik veldzējošs kā glāze mājās gatavotas limonādes. Bet kā būtu, ja dzēriens būtu ne tikai garšīgs, bet arī dabiski gāzēts un bagāts ar labajām baktērijām? Fermentētā limonāde ir tieši tāda – atspirdzinošs, viegli dzirkstošs dzēriens, ko var pagatavot bez sarežģītas tehnikas, izmantojot tikai ogas, nedaudz cukura un ūdeni. Ar recepti dalās “culturesforhealth.com”.

Kas ir fermentācija un kāpēc tā piešķir dzērienam īpašu garšu?

Fermentācija ir dabisks process, kurā labās baktērijas un raugi pārstrādā cukuru, radot vieglu gāzēšanos un maigu skābumu. Rezultātā iegūst dzērienu, kas ne tikai veldzē, bet arī satur probiotikas - labvēlīgās baktērijas, kas veicina gremošanu.

Pexels.com

Sastāvdaļas:

  • 500 g sezonas ogu (piemēram, zemenes, avenes, mellenes vai to maisījums)
  • 100 g cukura (vai mazāk, ja ogas ir saldas)
  • 1 litrs vārīta un atdzesēta ūdens
  • 1 citrona sula

Pagatavošana:

Ogas viegli saspaida, lai atbrīvotu sulu.

Lielā stikla burkā ievieto ogas, pievieno cukuru un citronu sulu.

Pārlej ar ūdeni, atstājot apmēram 2 cm brīvas vietas līdz vāka malai.

Burku aizver un atstāj istabas temperatūrā uz 24-48 stundām, periodiski atverot, lai izlaiž lieko gāzi.

Kad limonādei ir patīkams skābums un viegla gāzēšanās, izkāš ogas un dzērienu lej pudelēs.

Uzglabā ledusskapī un izlieto 3-5 dienu laikā.

Pexels.com

Padoms: fermentācijas laiks atkarīgs no temperatūras - siltākās dienās process notiks ātrāk!

Lai labi garšo!

Lasi arī, kā mājās pagatavot ledus tējas sīrupu bez cukura.

Dzīvesstils

Ikviens, kurš ir izmēģinājis vienas un tās pašas smaržas kopā ar draugu vai radinieku, iespējams, ir pamanījis – aromāts uz katra ādas ir atšķirīgs. Tas nav nejaušība, bet gan ķīmijas un bioloģijas rezultāts. Smaržas mijiedarbojas ar mūsu ādu, hormonālo fonu, dzīvesveidu un pat uzturu, tāpēc viena un tā pati pudelīte var radīt ļoti atšķirīgu iespaidu uz dažādiem aromāta nēsātājiem! Kā izvēlēties smaržas tieši jums? Skaidro “fragrantica.com” eksperti.

Svarīgākais