Karstākās vasaras modes lietas jeb bez kā šosezon neiztikt

© Publicitātes foto

Kad tad, ja ne tagad? Kalendāra datumi, saule un gaisa temperatūra norāda tikai uz vienu - ir klāt vasara, kas nozīmē jaunu ciklu gan dabā, gan mums, gan attiecīgi skapja satura pielāgošanu vasaras noskaņojumam.

Šo procesu vislabāk ir darīt ar vieglu vasaras reibumu un tomēr līdzsvaru - visām drēbēm ir jābūt valkājamam un atbilstošām sezonai.

Ko vilkt mugurā šovasar? Par kleitām, svārkiem, apaviem un bāzes lietām esam jau runājuši, taču šoreiz vairāk pievērsīsimies atsevišķiem vasaras garderobes elementiem, kas ir daudzpusīgi, atbilst sezonai, papildinās jebkuru jūsu izveidotu tēlu un bezizejas situācijā vienkārši izglābs.

Vasaras apģērbs nav tikai apģērbs, ko pērkam atvaļinājumam, lielu daļu mūsu ikdienas dzīves aizņem darbs, kas vēl nav atcelts, līdz ar to ir svarīgi, lai tas būtu piemērots arī birojam.

Lina žakete

Publicitātes foto

Patiesībā, lai arī kāds laiks valdītu aiz loga, laba žakete ir garderobes elements, kas vienmēr būs aktuāls un noderīgs, veidojot jebkuru tēlu - ar to var papildināt gan oficiālu biznesa mītingu, gan ejot uz darbu, gan papildinot ikdienišķu izskatu.

Lai cik karsta būtu vasaras svelme, joprojām tomēr pastāv zināms darba vides «dresscode», ko nevajadzētu lauzt, arī šajā gadījumā tieši viegla žakete noderēs, piemēram, uzvelkot pāri īsam topam. Tā noteikti ir viena no daudzpusīgākajām apģērba elementiem skapī, vēl jo vairāk tāpēc, ka visa veida jakas un virsslāņi ir viena no sezonas trenda lietām.

Publicitātes foto

Publicitātes foto

Vasaras sezonā tā noteikti ir lina žakete. Globālie zīmoli šajā sezonā rāda daudzus piemērus, kas ievietojušies sezonas aktualitāšu sarakstā, starp tiem atradīsim gan oversize izmēra un viegli dekonstruētus vīriešu piegriezuma un stila modeļus, gan arī sievišķīgākus, ar izteiksmīgām vidukļa līnijām. Lins ir viegls un elpojošs audums vasarai un atkarībā no stilistikas to var izvēlēties biezāku vai plānāku, stingrāku formu vai mazāk strukturētu un brīvu.

Modes dizaineri rādījuši daudzus piemērus, kā šāda veida žaketi valkāt ikdienā - viens no tādiem kopā ar biksēm vai šortiem (te gan svarīgs ir šortu garums!), apvienojot ar kādu no sezonas aksesuāriem, piemēram, beisbola naģeni, masīvām rotaslietām, raffia salmu somu vai ādas flip-flopiem.

Viens no aktuālākajiem salikumiem būs ar platāka piegriezuma biksēm vai džinsiem, zīmuļsvārkiem un pāri kleitai vai topam.

Svārku šorti

Publicitātes foto

Gada sākumā jau pieredzējām mini svārku atdzimšanu un tie stingri ierindojās citu aktuālāko svārku modeļu vidū un nu jau ne tikai midi, A-siluets un zīmuļsvārki ir kļuvuši par bāzi.

Ja joprojām baidāties no šā garuma, taču vēlaties izmēģināt kaut ko līdzīgu, tad vislabākā alternatīva ir skorts (no angļu valodas skirt - svārki un shorts - šorti), kas ir svārku un šortu hibrīds. Šie svārki ir glābiņš pavisam karstā laikā un, ja izdodas atrast labu piegriezumu, tad var piekoriģēt figūru.

Garumu var variēt un piemeklēt atkarībā no apstākļiem - no kardināla līdz pieklājīgam, turklāt ir modeļi, kas priekšpusē izskatās pēc svārkiem un aizmugurē kā šorti un ir kā atsauce uz tenniscore stilistiku. Labākā šo svārkšortu priekšrocība slēpjas dizainā - zem īsajiem svārkiem ir paslēpti šorti, kas ļauj atviegloti uzelpot, lai neatsegtu par daudz.

Ikdienai vasarā izvēlēties kokvilnu, linu vai denim un kombinējiet ar T-krekliem, topiem un žaketi pa virsu.

Ādas jēzenes jeb flip-flopi

Publicitātes foto

Šāda tipa iešļūcenes ir viens no oficiālajiem vasaras simboliem, it sevišķi atvaļinājumu laikā, kur bez klasiskajām Havaianas arī luksusa modes zīmoli, kā piemēram Chanel, Burberry, MiuMiu un virkne citu ir izstrādājuši savas šā modeļa versijas. Arī Mango, Zara, &other Stories un H&M atradīsiet pat vairākus šā veida apavu modeļus.

Vasaras apavu kritēriji nav daudz - pirmkārt, tiem jābūt ērtiem, otrkārt, pietiekami atvērtiem, lai pēdas “elpo” un, treškārt, vienlīdz labi saderīgiem ar visa veida apģērbu un piemērotiem gan pilsētvidē, gan jūrmalā.

Jēzenes atbilst visiem trim, taisnības labad gan jāpiebilst, ka darba videi vēlams tomēr izšķirties par labu nedaudz slēgtākam sandaļu modelim, kas starp citu šogad ir ne mazāk populāra izvēle.

Jebkurā gadījumā flip- flopus labāk izvēlēties no eko vai dabīgās ādas un biezāku zoli. Šis ir ne tikai stila, bet arī praktiskas dabas pamatojums - pasargāsiet pēdas no netīrumiem un biezāka zole vairāk atbilst tieši šīs sezonas tendencēm.

Pinuma somas

Publicitātes foto

Publicitātes foto

Pateicoties Džeinai Birkinai, zinām, ka šā veida soma jau sen ir visu franču sieviešu galvenais vasaras aksesuārs, šogad tā ir viena no vasaras “must have” elementiem.

Pinuma somas iederas praktiski jebkurā tēlā un ir visai praktiskas - atšķirībā no ādas somām, te var nebaidīties no skrāpējumiem, tā noder gan pilsētā, gan pie dabas, somas saturs ir viegli pārredzams.

Dizaina ziņā variācijas ir daudz un dažādas - no pleca un crossbody somām, līdz rokassomai, tašai vai pat groziņam.

Man šādas somas ir divas, abas iegādājos ceļojuma laikā Marokas tirgū un zinu, ka daudzās Eiropas valstīs tādas ir nopērkamas, laba un pieejamāka alternatīva Jacquemus, Prada un Chanel.

Izteiksmīga naģene

Publicitātes foto

Beisbola cepure kā vēl to dēvē ir budžetam draudzīgs veids, kā pasargāt ādu, matus un nepazaudēt galvu vasaras svelmē un saules apskāvienos.

Kā šīs vasaras aktualitāte tā ir noteikti iekļaujama top lietās, kas būtu iegādājamas. Savulaik tādu valkājusi arī Velsas princese Diāna.

2024. gadā naģene ir koša - sarkana, zaļa, kobalta vai dzeltenā krāsā ar kādu nelielu apdruku vai zīmējumu.

Lai gan aksesuāru sinhronizēšana krāsās ir visai novecojis stila paņēmiens, tomēr TikTok, Instagram un Pinterest tīklos bieži sastopams - pamēģiniet naģenes krāsu saskaņot ar somu, apaviem vai, piemēram, šortiem.

Masīvas rotas

Publicitātes foto

Publicitātes foto

Tikko pamanāmu rotaslietu vietā nākušas izteiksmīgas “statement piece” rotas, kas ir gluži kā mākslīgi vairākkārt palielinātas - tās ir masīvas un var būt lakoniskas un “tīru” līniju dizaina vai gluži pretēji pat kliedzošas un daudzām detaļām bagātinātas.

Kādas šovasar ir modernās dizaina apdrukas, lasiet šeit

Dzīvesstils

“Personīgā izaugsme ir mūža ceļojums, taču apņemoties ievērot šo praksi, jūs tikai augsiet un attīstīsieties - gan individuāli, gan kā partneris savam mīļotajam cilvēkam un citiem ģimenes locekļiem, jo jūsu izvēles un ikdiena ietekmē tos cilvēkus, ar kuriem esat saistīti,” raksta blac.media/health.

Svarīgākais