Modernās dizaina apdrukas – polka dot, ziedi un abstrakcija

© Publicitātes foto

Lai gan 2024.gada sezona iezīmējas ar minimālistisku pieeju, spilgtas, kliedzošas apdrukas un audumu raksti modes dizaineru veikumos redzami daudz.

Tas noteikti nav risinājums visiem, jo raksts audumā piešķir papildus apjomu un dimensiju, taču katrs, kurš vēlas savā garderobē nedaudz rotaļīguma, kādu košu elementu var integrēt.

Valkājot rakstainus audumus ir jāatceras noteikums, ka jebkurš musturs vai apdruka palielinās akcentu (lasi - pievērsīs pastiprinātu uzmanību) un attiecīgās ķermeņa daļas apjomu. Jo smalkāks ir raksts, jo neitrālāks tas izskatās vizuāli un, spēlējoties ar audumu apdrukām, ir svarīgi tās piemeklēt atkarībā no sava vizuālā tipāža, sejas vaibstiem un auguma formām - ja esiet kuplāku aprišu īpašnieks, tad lieli grafiski elementi apģērba rakstā vēl vairāk tās izcels. Smalkākiem sejas vaibstiem piestāvēs smalkāks raksts, ar atšķirību tajā, ka romantiskajam ārienes tipam piestāvēs ziedi, dramatiskajam - spilgtākas krāsas un abstrakcija, savukārt klasiskajam tipam - gandrīz visi rakstu veidi.

Ja daba ir apveltījusi ar labu stila izjūtu, tad dažādus rakstus savā starpā var droši miksēt, veidojot eklektiskus tēlus. Svarīgi ir izvērtēt, kādam mērķim ģērbjamies - aktīvi rakstaini audumi nebūs labākais risinājums darba intervijai, bet brīvajā laikā var izmēģināt «total look» kombinācijas.

Katru gadu, neatkarīgi no vadošās stilistikas, audumos ir arī dažādas apdrukas un pēc tās var noteikt, cik atbilstošs tas ir sezonas tendencēm.

1.Ziedi

Publicitātes foto

Kā jau pavasara/vasaras sezonai pienākas, ziedi ir neatņemama tās sastāvdaļa un šogad nav izņēmums - dizaineri piedāvā plašu ziedu motīvu plejādi - apdrukās tie ir gan grafiski un abstrakti, gan fotogrāfiski precīzi to atveidojumi, ziedi figurē kā atsevišķi elementi uz monohroma fona un smalki puķainos audumos. Ziedi ir viena no galvenajām sezonas tendencēm, tāpēc šā veida apdruku ar vērienu var ieviest garderobē.

2.«Polka dot»

Publicitātes foto

2024.gada pavasara/vasaras sezonā «polka dot» apdruka ir atdzimusi, sākot no punktotajiem «Maison Margiela» komplektiem līdz klasiskajam punktojumam «Dolce Gabbana» un «Balmain» kolekcijās, kas atsauc atmiņā Džūlijas Robertsas atveidoto filmas «Pretty Woman» galvenās varones tēlu.

Ar «polka dot» nevar nošaut greizi - ja ziedu apdruka šķiet par romantisku, tad šogad viena no aktualitātēm ir klasiskais zirnīša prints. Variācijas ir no sīka līdz pat liela izmēra punktiem - viss atkarīgs no tā, cik liela vēlme ir izcelties.

Tā kā šī apdruka ir klasisks auduma prints, tā noteikti var atrasties skapī kādā kleitā, blūzē, svārkos vai pat žaketē. 2024. gada pavasarī visi klasikas entuziasti noteikti priecāsies šo 50. gadu rakstu redzēt jaunāko tendenču sarakstā.

Populārākā joprojām ir melnbaltā «polka dot» variācija, taču dizaineri aicina eksperimentēt ar krāsu, izvēloties piemēram dzeltenā un baltā vai sarkanā un baltā kombinācijas, neparasti izskatīsies mazāk ierasti krāsu savienojumi - zaļš ar melnu vai zils ar rozā. Droši kombinējiet dažāda izmēra punktojumus vienā tēlā.

3.Līnijas

Publicitātes foto

Publicitātes foto

Vertikālas vai/un horizontālas līnijas, tās ir tikpat klasiska vērtība kā «polka-dot». Krāsainas vai melnbaltas, platākas un šaurākas - derēs viss, taču aktuālākās ir tieši smalkāka raksta strīpas. Svarīgi atcerēties, ka optiski vertikālas līnijas vienmēr ķermeņa proporcijas pagarinās, savukārt horizontālas vienmēr padarīs platāku.

Aktuālas ir gan vertikālas gan horizontālas līnijas un pat abu apvienojums - dažādus apģērbus ar līdzīgu apdruku var kombinēt un noteikti nebūs kļūda iegādāties vairākus strīpainus apģērbus. Krāsu ziņā noteikumu nav - ļaujiet fantāzijai vaļu.

4.Abstrakti viļņveidīgi printi

Publicitātes foto

Arī abstrakti viļņu raksti tagad ir moderni - tie gan hipnotizē, gan neviļus atgādina jūru un šādas formas sasaucas ar 70. gadu stilistiku, līdz ar to piedos vieglu «vintage» noskaņu. Taču, neskatoties uz retro piesitienu, jāatzīst, vizuāli šī apdruka izskatās diezgan interesanti un neparasti. Izvēloties šo rakstu, būtu svarīgi, kur tieši apģērbā to izmanto.

5.Kvadrāti, rombi un rūtis

Publicitātes foto

Publicitātes foto

Arlekīns, šahs vai rūtiņa - šī apdruka pamatoti tiek uzskatīta par universālu. 2024. gadā modē būs gan lielas, gan mazas rūtis, un pat dažādu izmēru sajaukums vienā apģērbā. Skotu «Tartan», «Madras» vai 60.gados popularitāti ieguvušais «Vichy» - visu šo rūtaino audumu variācijas ir vienlīdz aktuālas. Vienīgais, kam ir vērts pievērst uzmanību, ir krāsu palete - jo krāsaināk jo labāk, taču košāku un spilgtāku risinājumu labāk izvēlēties vasaras svelmei, savukārt pavasarī un vēsākā sezonā - mierīgos pasteļtoņus un monohromu.

6.Dekoratīvs ornaments

Publicitātes foto

Šis raksts piedos zināmu aristokrātisma devu un liks sajusties kā mākslas darbam - pēc formas tas atgādina apdares materiāla dekora elementus interjerā. «Valentino» un «Etro» modes nami to apspēlējuši dažādās variācijās un krāsās, īpaši efektīvi tas izskatās kleitās un kostīmos, kā arī pieguļošos kreklos. Šī ir interesantākā no jaunajām rakstu tendencēm, ko vērts izmēģināt.

7.Fotoreālisms

Publicitātes foto

Fotoreālistiskas apdrukas šajā sezonā tiek izmantotas plaši - «Schiaparelli» skatē varēja redzēt lielu zivs apdruku, «Alexander McQueen» apspēlēja rozes motīvu un būtībā šāda pieeja nav nekas principiāli jauns, taču efektīvs risinājums drosmīgajiem. Šādas atsauces uz ziedu, dzīvnieku un citiem abstraktiem motīviem ir viena no sezonas aktualitātēm. Kombinējot šādus apģērbus ir jāpiedomā, cik ļoti lielu uzsvaru likt uz printu, jo neveiksmīgi sakombinēts un piemeklēts, tas draud izcelties vairāk par pašu valkātāju.

Dzīvesstils

“Personīgā izaugsme ir mūža ceļojums, taču apņemoties ievērot šo praksi, jūs tikai augsiet un attīstīsieties - gan individuāli, gan kā partneris savam mīļotajam cilvēkam un citiem ģimenes locekļiem, jo jūsu izvēles un ikdiena ietekmē tos cilvēkus, ar kuriem esat saistīti,” raksta blac.media/health.

Svarīgākais