17 kultūras pasākumi līdz 13. septembrim, apmeklējami bez maksas

9.lapa

Starpdisciplinārs piedzīvojums vaļa vēderā

Foto: publicitātes

Naktī no 7. uz 8.septembri Ķīpsalas peldbaseinā notiks starpdisciplinārs piedzīvojums “Ūdenim tuvu” - plkst. 22.22., 23.33 un 24.44.

“Vai Upes mātei ir sava balss? Un ja ir, tad ko tā saka? Vai dabai ir pirmatnējā valoda, ko mākslinieks var saprast, iztulkot, pārveidot?

Aicinām piedzīvot ceļojumu metaforiskā vaļa vēderā, Upes mātes valstībā, kur var svinēt dzīvības pamatelementu - ūdeni!

Pirmatnējais haoss, no kura dzimst pasaule dzimst; ceļš starp lietu, upēm un jūru, sapņiem un atmiņām laikā, neskartām vietām upes ielokā, eholokācija starp dziesmām un upju žestiem, un ūdeni, kas ir mūsu ķermeņa daļa. Unikāla mākslinieka un dabas saplūšana, izkopta sasaiste, zināšanas un dzīvības spēks, tās nemitīgajā un mainīgajā kustībā, lai atjaunotu un nodrošinātu mūsu kopīgās ūdens sfēras tagadni un nākotni,” tā pārdomās par notikumu dalās mākslinieks Pedro Leitao (Pedro Leitão).

Publicitātes foto

Piedzīvojumu veido un tajā piedalās Jauniešu koris “Balsis”, mākslinieciskais vadītājs Ints Teterovskis, portugāļu mākslinieks Pedro Leitao, video mākslinieks Pēteris Brīniņš, gaismu mākslinieks Ivars Vācers un zīmju valodas tulce Elza Veismane. Skanēs daļas no Raimonda Paula un Ineses Zanderes kordziesmu cikla “Dziesmas par Latvijas upēm”.

Bezmaksas ielūgumi pieejami Ķīpsalas peldbaseina informācijas centrā darba dienās no plkst. 06.45 līdz 21.30, sestdien-svētdien - no plkst. 07.45 līdz 21.30.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Visvairāk pārdotā lūpukrāsa pasaulē ir sarkana un popularitātes ziņā sarkanais šķiet ir mūžīgā vērtība, bet, ja spilgtāki tā toņi nav jūsu gaumē, tad ir daudz alternatīvu diskrētākās tā variācijās, kā piemēram bordo.

Svarīgākais