17 kultūras pasākumi līdz 13. septembrim, apmeklējami bez maksas

8.lapa

Klusais kailums

Foto: publicitātes

Galerijā “Bazar’t” atklāta izstāde “Klusais kailums” - Ievas Liepiņas gleznas un Evijas Džonsones foto skices.

Ievas Liepiņas gleznas un Evijas Džonsones foto skices vienā izstādē ir divu mākslinieču eksperiments, atrast kopīgo pilnīgi dažādos mākslas izpausmes veidos.

Ieva ir jau labi pazīstama gleznotāja, daudzu izstāžu autore, Evija ir kino māksliniece, kura fotografē. Šeit viņas satiekas. Katra ar savu pieredzi, stāstiem un stilu.

Tomēr skatītājs var atrast arī daudz kopīgā. Izstāde tapa mākslinieču mijiedarbībā. Evijas foto mirkļi iedeva motīvus gleznām, savukārt, Ievas spēcīgās krāsu izjūta atgrieza Evijas skicēs krāsainībā. Izstādē vijas vasaras mirkļi kā spilgti krāsu zibšņi.

Publicitātes foto

Ievas glezniecība ir smalka un jūtīga. Viņa ar eleganci parāda gan smalko sievietes pasauli, gan attiecības ar dabu, vīrieti. Evijas notvertie kadri laikā un telpā rada asociāciju ar kino skicēm, filmas kadrējumu viņas dzīves filmai, kuru viņa redz un cenšas parādīt arī citiem. Abas spēlējas ar redzamo un sapņu pasauli, transformējot esošo par vēlamo. Mākslā ir neiedomājams daudzums kombināciju, lai izspēlētu savas sajūtas un vibrācijas, kas tobrīd ir svarīgas. Vasara atraisa iztēli ar savu siltumu, vēju un dabas bagātību.

Publicitātes foto

“Izstādes darbi ir mana šīs vasaras fiksācija. Ķiršu laiku nomaina Medemciema aronijas, kaut kur sapņu dārzos nogatavojas citroni, bet Vecpiebalgā zied ūdensrozes. Un tajā visā cilvēks - kails savā neaizsargātībā, paslēpies dabā, meklējot un rodot tur mieru un patvērumu,” saka Ieva Liepiņa.

Publicitātes foto

“Šie mani darbi ir mazi mirklīši no vasaras steigas, kad ieraudzīju pasaules kluso skaistumu. Parasti vairāk mīlu melnbalto pasauli. Redzu tā. Bet ir brīži, kad krāsa ir ļoti svarīga. Ieva iedvesmoja redzēt atkal košās krāsās kā senāk, kad ceļoju pa Indiju, Meksiku un citur,” tā Evija Džonsone.

Publicitātes foto

Izstāde galerijā “Bazar’t” (Rīgā, t/c “Mols” 2. stāvā) būs aplūkojama līdz 30. septembrim.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Svarīgākais