TOP 10 notikumi kultūrā no 7. līdz 13. septembrim

2.lapa

Jauna piedzīvojumu komēdija

Foto: publicitātes

No 12. septembra kinoteātros visā Latvijā būs skatāma jauna pašmāju piedzīvojumu komēdija “Banāns upē” - filma plašai skatītāju auditorijai.

Sižets norisinās laivu braucienā Kurzemē, kur piedzīvotie pārbaudījumi pilnībā izmaina stāsta varoņu attiecības.

Režisora Kristapa Brīzes debijas filmā galvenās lomas atveido populārie aktieri Kaspars Dumburs un Toms Auniņš, bet pusaudža lomā iejūtas Nestors Carjovs Krūmiņš (attēlā).

Publicitātes foto

Stāsta centrā ir Ralfs (Toms Auniņš) - jauns vīrietis, kurš mēģina sadraudzēties ar savas draudzenes 13 gadus veco dēlu, bet tas nesteidzas pieņemt jauno audžutēvu. Iesaistot savu atraktīvo kolēģi Linardu (Kaspars Dumburs), Ralfs pierunā pusaudzi doties kopīgā laivu braucienā.

Attiecību stiprināšanas brauciens iegūst negaidītus pavērsienus, jo “trīs vīriem laivā” ir katram sava izpratne par piedzīvojumiem.

Publicitātes foto

Filmu vizuāli bagātina operatora Mārča Ābeles tvertās Ziemeļkurzemes ainavas, kas filmētas tehniski sarežģītos apstākļos, un latviešu sirdīm tik tuvā laivošana pa upēm. Filmā dzirdēsim arī 90. gadu vietējās supergrupas “100. debija” grāvēju “Man dimantu nav” negaidīti jaunā skanējumā.

Publicitātes foto

Filmas režisors Kristaps Brīze, debitants pilnmetrāžas formātā, ir leģendārās grupas “Līvi” solista Aivara Brīzes dēls un pārstāv īstu kino ģimeni, būdams starptautiski pazīstamās dokumentārā kino režisores Ievas Ozoliņas dzīvesbiedrs.

Kristaps Brīze atzīst, ka iedvesmu filmai smēlies ģimenē: “Ievas dauzonīgie bērni mani kā jauno tēti sākumā nepieņēma, tāpēc nācās savu vietu izcīnīt, liekot lietā pacietību un gaumīgu uzvedību; īsāk sakot, pašam kļūstot paklausīgam.”

Filmas tēma - kā izveidot attiecības ar mīļotā cilvēka pusaudžu bērniem - ir aktuāla un nereti arī traģikomiska. Filmā būtiska nozīme ir Toma Auniņa reālpsiholoģiskajam tēlojumam, Nestora Carjova Krūmiņa kā neprofesionāla aktiera nesamākslotajai uzvedībai, kamēr piedzīvojumu filmai nepieciešamo spraigumu piešķir aktiera Kaspara Dumbura kontrastējoši ekspresīvā Linarda atveidojums.

Publicitātes foto

Filmas aktieru ansamblī ir arī Madara Botmane, Laura Siliņa, Laura Jeruma un Varis Piņķis, filmas mākslinieks ir Toms Grīnbergs, kostīmu māksliniece Ilze Grickus, montāžas režisors Jurģis Ločmelis, skaņu režisors Ernests Ansons, producente Madara Melberga.

Filmas treileris:

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Vai zināji, ka veselīgāko superēdienu var izaudzēt savā dārzā? 10 dārzeņi, kas ir īsti superprodukti. Dārzeņu audzēšana dārzā ir ne tikai veselīgs uzturs, bet arī nodarbošanās brīvajā laikā. Pašmāju superprodukti ne tikai garšo labāk, bet arī ir veselīgāki.

Svarīgākais