Kultūras pasākumi līdz 6. septembrim, apmeklējami bez maksas

2.lapa

“Skaņu mežs” Kalnciema kvartālā

Publicitātes foto

Kalnciema kvartāls pagarina koncertsezonu un ielūdz satikties uz vēl vienu ceturtdienas vakaru rudenī! Sadarbībā ar eksperimentālās mūzikas biedrību “Skaņu mežs” ceturtdien, 5. septembrī, plkst. 19.00 uz brīvdabas skatuves uzstāsies Brazīlijā dzimusī un Berlīnē dzīvojošā producente un DJ alys(alys)alys.

Mākslinieci iesildīs Kalnciema kvartāla uzaicinātais improvizācijas duets Evija Vēbere un Elīna Silova. Ieeja pasākumā bez maksas.

alys(alys)alys asprātīgi apgalvo, ka savos priekšnesumos meklē "eksperimentālās, klubu un “Soundcloud” mūzikas (ne)kopīgās īpašības".

Kopš 2018. gada izpildītāja ir uzstājusies eksperimentālās mūzikas festivālos “Berlin Atonal” un “CTM”, ballīšu sērijā “Herrensauna”, kā arī Venēcijas biennālē.

alys(alys)alys piedalījusies arī tādās bēdīgi slavenās Brazīlijas ballītēs kā “Mamba Negra”, ko pasākumu un koncertu tiešraižu sērija “Boiler Room” nodēvējusi par “Sanpaulu deju mūzikas scēnas vadošo gaismu”.

Vakara iesildītājas Eviju Vēberi un Elīnu Silovu aizrauj brīva improvizācija. Elīna dzied un izmanto balsi pavisam savdabīgā veidā, kas ved pie ļoti personīga un nepieradināta skanējuma. Evija spēlē modulārus sintezatorus nonākot te reiva, te neesoša sapņa skaņpasaulē.

Ēteriski čuksti, kraukšķīgi metālzvēri, nāru saucieni un citplanētiešu rotaļas - ir tikai daži no apzīmējumiem, kas raksturo atrašanos Evijas un Elīnas mirkļa tvērumā.
Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Vārnas un kraukļi ir dažādi putni, bet viņi abi ir ļoti gudri. Pirmkārt, tie atšķiras viens no otra pēc izmēra un skaņām, ar kuru palīdzību viņi sazinās ar saviem cilts biedriem.

Svarīgākais