TOP 10 notikumi kultūrā no 24. līdz 30. augustam

4.lapa

Mārtiņa Brauna mūzika

Foto: publicitātes

Sestdien, 24. augustā, plkst. 14.00 un 19.00 koncertdārzā “Pūt, vējiņi!” Liepājas Simfoniskais orķestris kopā ar solistiem Renāru Kauperu, Daumantu Kalniņu un Ievu Kerēvicu koncertprogrammā “Mārtiņš Brauns. Dziesma par spēli” satiksies ar leģendāro latviešu komponistu Mārtiņu Braunu (attēlā).

Koncertā skanēs “Dziesma par spēli”, “Daugaviņa”, “Dzied’ ar mani tautu meita”, “Es nesatiku”, “Lielais Alberts”, “Mīla ir kā uguns”, “Mūžīgā pilsēta” un citas gan smeldzīgi melanholiskās, gan ironiski jauneklīgās dziesmas.

Pie diriģenta pults stāsies Andris Veismanis, savukārt populāru dziesmu simfoniskās aranžijas speciāli šai koncertprogrammai veidojis Emīls Zilberts, kura smalkā orķestra skanējuma izjūta sagādāja pārpasaulīgu muzikālo ceļojumu arī pērnās vasaras simfoniskajā sarunā “ImKa un Kaspars Zemītis”.

Kā stāstīts Latvijas Nacionālajā enciklopēdijā, Mārtiņš Brauns (1951-2021) ir mākslinieks ar bagātīgu daiļrades spektru, kas aptver roka un popmūziku, teātra un kino mūziku, kora dziesmas, akadēmiskā žanra darbus un citus. Grupas “Sīpoli” vadītājs (1977-1986), kamerkora “Sindi putnu dārzs” muzikālais vadītājs (1987-1992).

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Vai savās mājās cīnāties ar augļu mušu bariem? Kā no tām atbrīvoties uz visiem laikiem? Kas ir tie sīkie kukaiņi, kas lidinās virtuvē? Kāpēc to ir tik daudz? Kāpēc tik grūti no tām atbrīvoties?