TOP 10 notikumi kultūrā no 24. līdz 30. augustam

3.lapa

Jaunāko laiku lielākā Latvijas kino starptautiskā sensācija

Foto: publicitātes

Trešdien, 28. augustā, plkst. 19.00 (Lielajā zālē) un plkst. 19.30 (Mazajā zālē) kinoteātrī “Splendid Palace” gaidāma režisora Ginta Zilbaloža animācijas filmas “Straume” (2024) pirmizrāde.

Lai izglābtos no milzu plūdiem, individuālists Kaķis stājas pretī savām lielākajām bailēm un iemācās draudzēties un sadarboties ar dažādu raksturu zvēriem, nonākot vienā laivā ar nesavtīgo Kapibaru, mantu vākšanas apsēsto Lemuru, draudzīgi rotaļīgo Retrīveru un līdera dotībām apveltīto Putnu.

Ginta Zilbaloža animācijas filma “Straume” ir jaunāko laiku lielākā Latvijas kino starptautiskā sensācija - filma tika demonstrēta prestižā Kannu kinofestivāla konkursa programmā “Īpašais skatiens”, kur pirmizrādē piedzīvoja vairāku minūšu ilgas stāvovācijas.

Šai konkursā starp spēlfilmām “Straume” bija vienīgā animācijas filma.

Ansī animācijas filmu festivālā tā ieguvusi četras balvas, to skaitā žūrijas un skatītāju balvu. Filma guvusi ārzemju preses, izplatītāju un skatītāju uzmanību, un, sākot no šī rudens, to demonstrēs kinoteātros visā pasaulē: ASV, Kanādā, Francijā, Šveicē, Itālijā, Austrālijā, Japānā, Dienvidkorejā, Skandināvijas valstīs, Vācijā, Beļģijā un daudzviet citur.

Filmas treileris:

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Vai savās mājās cīnāties ar augļu mušu bariem? Kā no tām atbrīvoties uz visiem laikiem? Kas ir tie sīkie kukaiņi, kas lidinās virtuvē? Kāpēc to ir tik daudz? Kāpēc tik grūti no tām atbrīvoties?