16 kultūras pasākumi līdz 23. augustam, apmeklējami bez maksas

8.lapa

Evijas Kūlmanes „Sapņojums”

Publicitātes foto

Līdz 29. septembrim Lūznavas muižā būs apskatāma mākslinieces Evijas Kūlmanes (attēlā) gleznu izstāde „Sapņojums”.

Izstāde “Sapņojums” būs kontrastaina noskaņu ziņā, ietvers plašu krāsu un emociju gammu, piepildīta gan ar pavasara ziedoņa laika vieglumu un priekpilnām vasaras sākuma noskaņām, gan spilgtām un ekspresīvām emocijām.

Gaisma, harmonija, prieks, cerība, kas atspoguļojas pavasara smaržu burvībā, saulrieta spilgtumā, silto vakaru mierā un sapņainās, klusās naktīs...

“Lai gleznu izstāde “Sapņojums” iedvesmo jauniem sapņiem, ļauj dvēselei atveldzēties un sasmelties prieku, gaismu un skaistumu!

Publicitātes foto

Lai šī izstāde palīdz saskatīt un novērtēt skaistumu un brīnumus katrā mirklī mums visapkārt, debesu gaismā, ūdeņu atspulgos, rītausmas burvībā, kvēlojošos saulrietos, brīnumainos ziedos, smaržās un putnu dziesmās, kas kā otas triepieni piepilda mūsu dzīves gleznu ar spilgtām un neaizmirstamām krāsām!” saka māksliniece.

Publicitātes foto

Šis gads māksliniecei ir bijis radoši piepildīts, tapuši daudzi jauni darbi, no kuriem vairāki būs apskatāmi izstādē Lūznavas muižā.

Evijas Kūlmanes glezniecībai ir raksturīgas gan maigu, sievišķīgu pieskārienu radītas poētiskas noskaņas, gan emocionāli piesātinātas, temperamentīgu un ugunīgu triepienu caurstrāvotas tēlainas ainavas.

Māksliniece Evija Kūlmane ir ieguvusi Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) maģistra grādu glezniecībā, LMA bakalaura grādu scenogrāfijā, absolvējusi Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolu, kā arī ieguvusi foto dizaineres diplomu.

Izstāde atvērta katru dienu no otrdienas līdz svētdienai, no plkst. 10.00 līdz 18.00, pirmdien slēgts.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Svarīgākais