14 kultūras pasākumi līdz 16. augustam, apmeklējami bez maksas

3.lapa

Izprast cilvēka dvēseles labirintus

Foto: publicitātes

Laikmetīgās mākslas galerijā “Bazar’t” atklāta Gitas Oses personālizstāde “Ciemos pie Minotaura”.

Kāpēc „Ciemos pie Minotaura”? Tāpēc, ka labirints. Dzīve kā labirints, pa kuru mēs klīstam meklējot pareizās atbildes - izejas. Jautājumi, uz kuriem atbildes neatrodam. Labirints domās, sajūtās, pareizās izvēles meklējot, kā apmaldījušies labirintā.

Šī izstāde māksliniecei zināmā mērā ir gan retrospekcija, gan jaunu ceļu meklējums radošajā darbībā.

Iepriekšējo gadu darbos māksliniece ir strādājusi ar eļļas krāsām, pārsvarā gleznojot portretus, sejas, it kā mēģinot piekļūt, izprast cilvēka dvēseles labirintus.

Publicitātes foto

Darbi šai izstādei tapuši kā eksperiments. Māksliniece izmantojusi akrilu un tikai divas krāsas - melno un balto (un sarkanus akcentus), pārējie toņi tiek panākti, izmantojot dažādas koksnes pelnus, no kuriem, kā izrādījās, var iegūt ļoti dažādus toņus. Papildus tiek meklēts, kā ar citiem dabīgas izcelsmes materiāliem varētu panākt toņu dažādību (kurkuma, petūniju ziedi, lapas).

Publicitātes foto

Savos darbos māksliniece pievēršas sarežģītajai cilvēka iekšējai pasaulei. Kas notiek cilvēka zemapziņā? Atkal un atkal meklējot atbildes uz jautājumiem, mēģinot izprast sevi. Esība, mirāža, ilūzijas, nemiers - labirints.

Gita Ose irieguvusi LMA bakalaura un maģistra grādus vizuāli plastiskajā mākslā, stikla mākslā. Lai arī pārsvarā māksliniece strādā stiklā, tomēr vienmēr paralēli tiek radīti darbi arī glezniecībā un grafikā.

Gitas Oses personālizstāde “Ciemos pie Minotaura” mākslas galerijā “Bazar’t” (t/c “Mols” 2. stāvā, Krasta ielā 46, Rīgā) būs apskatāma līdz 31. augustam (katru dienu no plkst.12.00 - 19.00).

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Vai savās mājās cīnāties ar augļu mušu bariem? Kā no tām atbrīvoties uz visiem laikiem? Kas ir tie sīkie kukaiņi, kas lidinās virtuvē? Kāpēc to ir tik daudz? Kāpēc tik grūti no tām atbrīvoties?