14 kultūras pasākumi līdz 16. augustam, apmeklējami bez maksas

2.lapa

Senioru festivāls

Foto: publicitātes

Svētdien, 11. augustā, no plkst.11.00 Rīgā, skvērā aiz Latvijas Nacionālā mākslas muzeja notiks vecākajai paaudzei veltīts festivāls “Zelta ritmi”.

To rīko vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv”, kopā pulcējot tūkstošiem pirmspensijas un pensijas vecuma cilvēku no visas Latvijas. Pasākums un aktivitātes festivālā ir bez maksas.

“Festivāla “Zelta ritmi” centrālais notikums ir lielkoncerts, kurā uzstājas vairāk nekā 20 kolektīvu no visas Latvijas - ansambļi, dejotāji un dziedātāji -, kas kāpj uz vienas skatuves, un kopā tie ir vairāk nekā 300 pirmspensijas un pensijas vecuma cilvēki. Tas ir grandiozs notikums, kas par ikgadēju tradīciju kļuvis ne vien daudziem kolektīviem, bet arī apmeklētājiem,” stāsta festivāla rīkotāja, vecāku organizācijas “Mammamuntetiem.lv” vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa.

“Koncerts noslēgsies ar zaļumballi, kurā šogad muzicēs grupa “Zelta Kniede” (attēlā).

Par šīs grupas uzstāšanos ir nobalsojuši paši festivāla dalībnieki; balsojums notika iepriekšējā gada festivālā,” skaidro Inga Akmentiņa-Smildziņa, kura festivāla skatuves programmu jau vairākus gadus vada kopā ar dziedošo aktieri Juri Hiršu.

Lielkoncertā piedalīsies: Saulkrastu vokālais ansamblis “Dzīle”, Tukuma pilsētas Kultūras nama deju kopa “Romantika”, Mētrienas tautas nama senioru deju kolektīvs “Mētra”, Naukšēnu Kultūras nama deju kopa “Švunkas”, Liepājas dziedošo vīru apvienība “Dziedonis”, Valkas senioru deju kolektīvs “Zelta rudens”, Ogres senioru dāmu deju kolektīvs “Astras” un Rihtera deju skola, Saldus senioru akordeonistu ansamblis “Akords”, Iecavas Kultūras nama senioru deju kopa “Kamenes”, Gulbenes Kultūras centra senioru līnijdeju grupa “Leno”, Valmieras Kultūras centra senioru vīru koris “Baltie bērzi”, līnijdeju klubiņš “Country & More”, latgaliešu sadzīves dziesmu ansamblis “Olūteņš”, invalīdu apvienības “Aizvējš” līnijdeju kopa, senioru deju kolektīvs “Oglīte”, Tukuma pilsētas Kultūras nama retro deju kopa “Valsis”, Šlokenbekas muižas Kultūras centra senioru deju kolektīvs “Gandri” un VEF Kultūras pils senioru deju kolektīvs “Sendancis”.

Festivāls “Zelta ritmi” notiks jau septīto reizi, un tā mērķis ir nodrošināt svētku dienu - īpašu festivālu - vecākajai paaudzei, iedvesmojot dzīvot skaisti, aktīvi un jēgpilni neatkarīgi no vecuma, tādējādi mazinot arī vientulības sajūtu. Tāpēc pasākuma teritorijā gaidāmas dažnedažādas aktivitātes, kurās apmeklētāji varēs iesaistīties bez maksas.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Vai zināji, ka veselīgāko superēdienu var izaudzēt savā dārzā? 10 dārzeņi, kas ir īsti superprodukti. Dārzeņu audzēšana dārzā ir ne tikai veselīgs uzturs, bet arī nodarbošanās brīvajā laikā. Pašmāju superprodukti ne tikai garšo labāk, bet arī ir veselīgāki.

Svarīgākais