Kultūras pasākumi līdz 9. augustam, apmeklējami bez maksas

3.lapa

Vasaras pēdējais mēnesis “Pegaza Pagalmā”

Foto: publicitātes

Vasara Liepājā nav iedomājama bez mūzikas radošajās vietās, un augustā kultūrvieta “Pegaza Pagalms” aicina uz daudzveidīgiem koncertiem. Nepalaidiet garām iespēju izbaudīt dzīvo mūziku un aizraujoši pavadīt vakarus pašā Liepājas sirdī!

Sestdienas, 3. augusta, vakaru “Pegaza Pagalms” aicina pavadīt ar īsti spānisku kaislību. Koncertā “Flamenko dejā un dzejā” deju ritmi savīsies ar leģendārā spāņu dzejnieka Federiko Garsijas Lorkas poētisko dzeju.

Flamenko dejā, tāpat kā Lorkas liriskajā dzejā, jūtas iedegas kā uguns, dvēseles pārdzīvojumi izpaužas ar katru soli, katru papēžu piesitienu un katru vārdu, aizvedot skatītājus uz pasauli, kur emocijām nav robežu.

Nāciet un baudiet! Pasākuma sākums plkst. 21.00. Ieeja bez maksas.

Piektdien, 9. augustā, “Pegaza Pagalmā” uzstāsies latviešu grupa “Audiokvartāls” (attēlā), kas pārstāv alternatīvo pop/rock mūzikas žanru.

Grupas sastāvā spēlē Ivars Ozoliņš, Arnis Ozoliņš un Māris Skrodis. “Audiokvartāla” koncertos melanholiskais mijas ar iespējams pārlieku lielu enerģiju, kuru atsvaidzina deva pašironijas, uzlabojot garastāvokli gan sev, gan visiem sanākušajiem klausītājiem. Grupa izdevusi divus studijas albumus, no kuriem debijas albums “Runa nav par naudu” nominēts Zelta mikrofonam 2020 kā Labākā debija.

Pasākuma sākums plkst. 20.00. Ieeja bez maksas.

Piektdien, 16. augustā, “Pegaza Pagalms” aicina uz Elise DeMae un Alekša Pusta koncertu.

Elīza Evalde (Elise DeMae) ir dziedātāja no Rīgas, kura šobrīd studē vokālo mūziku Losandželosā, ASV. Elīza ir koncertējusi vokālās a cappella grupas “Insomnia” sastāvā, kas sadarbojās ar Mārtiņu Braunu, Zigfrīdu Muktupāvelu, Raimondu Paulu un citiem Latvijā zināmiem māksliniekiem. Aleksis Pusts ir ģitārists no Gulbenes, taču pašlaik studē bakalauru džeza ģitārspēlē Nīderlandē.

Pasākuma sākums plkst. 20.00. Ieeja bez maksas.

Ceturtdien, 22. augustā, “Pegaza Pagalmā” gaidāms jaunās dziedātājas Lukas koncerts.

Luka (īstajā vārdā Elizabete Lukaševiča) muzikālo izglītību ieguvusi Rīgas Doma kora skolā, absolvējusi arī Agra Daņiļeviča deju skolu “Dzirnas”.

Pasākuma sākums plkst. 20.00. Ieeja bez maksas.

Sestdien, 24. augustā, “Pegaza Pagalmā” uzstāsies duets “Viņš un Viņa”.

Projekts aizsākās 2011. gadā ar mērķi koncertēt katrā Latvijas novadā. Duetā spēlē franču saksofonists, multiinstrumentālists un komponists Freds Ormēns (Fred Hormain) un latviešu saksofoniste un vijolniece Ilze Lejiņa, kura ar savu pieredzi akadēmiskajā un folkmūzikā ir vērtīgs pienesums Freda oriģinālmūzikai. Vairāki saksofoni, ģitāra un vijole, kokle un birbīne, elektronika un balss - tas viss veidos vakara neparasto programmu.

Pasākuma sākums plkst. 20.00. Ieeja bez maksas.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Vai zināji, ka veselīgāko superēdienu var izaudzēt savā dārzā? 10 dārzeņi, kas ir īsti superprodukti. Dārzeņu audzēšana dārzā ir ne tikai veselīgs uzturs, bet arī nodarbošanās brīvajā laikā. Pašmāju superprodukti ne tikai garšo labāk, bet arī ir veselīgāki.

Svarīgākais