Kultūras pasākumi līdz 9. augustam, apmeklējami bez maksas

4.lapa

Vasaras turpinājums

Foto: publicitātes

Mākslas galerijā “Bazar’t” aplūkojama jaudīga un ļoti gaidīta mākslinieku grupas kopizstāde “Vasaras turpinājums”.

Daba ir savā spēka pozīcijā. Viss zied, plaukst, mainās, attīstās, veidojot ražu un ziemas krājumus. Šī mākslinieku grupas izstāde savā ziņā arī ir kā spēka un sajūtu krājums tuvojošajam rudenim. Vasara ir laiks, kad sevi visvairāk uzlādējam rudenim un ziemai.

Izstādes veidotāji vēlas, lai šī izstāde kalpo kā enerģijas lādiņš, arī sava veida uzlāde gaidāmajam rudenim un ziemai.

Publicitātes foto

Šajā izstādē piedalās gleznotāji, kuru darbi skatītāju uzmanību ir saistījuši vienmēr: Līva Pakalne Fanelli, Agnese Kurzemniece, Kaspars Perskis, Kalvis Zuters un citi.

Vasaras sajūtās priecē Maijas Muižnieces un Ievas Liepiņas gleznas. Henriha Bināna ainava apbur ar gaismas spēlēm, mākslas baudītājam palīdzot nokļūt pasakainā dabas ainavā. Savukārt Daces Zēģeles gleznas ar savu reālismu ieved pa tiešo pļavā, dīķī vai kādā citā Latvijas ainavā.

Publicitātes foto

Katrai gleznai ir savs stāsts, vesela pasaule, ko katrs skatītājs var ieraudzīt citādāk. Mākslas galvenais uzdevums ir ļaut cilvēkiem sapņot, just un piedzīvot skaistus mirkļus ārpus laika, pilsētas steigas un visa ikdienišķā.

Ziedu smaržu var sajust Ilzes Laizānes, Lienes Liepiņas, Ilvitas Didrihsones un Annas Afansjevas gleznās. Savukārt gaisīgo mākslas lidojumu piedāvā Ilze Smildziņa un Elīna Alka Rikmane, kuru gleznās var pazaudēties, jo tās ir bezgalīgas un ļoti vieglas.

Publicitātes foto

Izstādi bagātina abstrakcijas no Igora Bernāta, Pētera Līdakas, Sabīnes Līvas, Evijas Freidenfeldes un Daigas Krūzes, kur mākslinieki tikai sev raksturīgajā stilā rotaļājas ar tonalitāti, triepienu un tehnisko izpildījumu, ienesot uz audekla vieglumu un gaisīgumu.

Publicitātes foto

Mākslinieku grupas izstāde “Vasaras turpinājums” mākslas galerijā “Bazar’t” (t/c “Mols” 2. stāvā, Krasta ielā 46, Rīgā) būs skatāma līdz 15. septembrim (katru dienu no plkst. 12.00 - 19.00).

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Vai savās mājās cīnāties ar augļu mušu bariem? Kā no tām atbrīvoties uz visiem laikiem? Kas ir tie sīkie kukaiņi, kas lidinās virtuvē? Kāpēc to ir tik daudz? Kāpēc tik grūti no tām atbrīvoties?