Kultūras pasākumi līdz 9. augustam, apmeklējami bez maksas

2.lapa

Masku balle

Foto: publicitātes

Klasiskās mākslas galerija “Antonija” aplūkojama Igora Maikova personālizstāde “Masku balle”.

Mākslinieka gleznas ir mūsdienu fantāzijas mākslas darbi, kas lieliski tver sapņainu un romantisku atmosfēru. Gleznās bieži redzamas cilvēku figūras, kas ietērptas greznās renesanses laika tērpos, iesaistītas mierīgās aktivitātēs vai domās, kas izraisa nostalģijas un brīnuma sajūtu.

Publicitātes foto

Darbu kopējo krāsu paleti veido siltie zemes toņi, tostarp piesātinātie brūnie, maigi dzeltenie un klusinātie zaļie, kas veicina gleznas nomierinošo un harmonisko gaisotni. Mākslinieks ļoti smalki izmanto gaismas un ēnas attiecības, radot mīkstu, gandrīz maģisku mirdzumu ap figūrām.

Publicitātes foto

Gleznu reālistiskais stils apvienojumā ar tās fantastiskajiem elementiem rada pārsteidzošu kontrastu, kas ievelk skatītāju ainā.

Uzmanība kostīmu detaļām, mūzikas instrumentiem un figūru sejas izteiksmēm vairo reālisma izjūtu, savukārt pasakainās tēmas aicina iztēloties skaņas un stāstus, ko piedzīvo varoņi.

Publicitātes foto

Mākslinieks iemūžina mierpilnu sapņu mirkli, aicinot skatītājus apstāties un pārdomāt savus sapņus un atmiņas.

Dzīve ir pārsteidzoši dāsna un bezgalīgi vērtīga dāvana! Tikai izpratne tajā rada iedvesmu, vēlmi radīt... un būt līdzdalībniekam šajā krāšņumā,´saka Igors Maikovs.

Mākslinieks izmanto daudzslāņu glezniecības tehniku. Caur krāsu spēli, gaismu un tekstūru rada parastas lietas ar viņam raksturīgo romantisma šarmu. Portreti, ainavas, žanra gleznas - uz audekla viss pārvēršas pasakā.

Galerijā “Antonija” (Brīvības ielā 142, Rīgā) apskatāmas un nopērkamas vairāk nekā 20 mākslinieka gleznas. Izstāde būs aplūkojama līdz 20. augustam.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Ikviens savas dzīves laikā ir piedzīvojis deguna asiņošanu, taču izrādās, ka par deguna asiņošanu ir vēlams zināt vairāk, īpaši, ja deguna asiņošana atkārtojas.

Svarīgākais