TEĀTRA AFIŠA augustam

6.lapa

VIESIZRĀDES

Franču komēdija un grieķu mīti

Foto: publicitātes

Liepājas teātris, kā ierasts, augustā ar divām izrādēm viesosies Rīgā, Dailes teātrī.

Otrdien un trešdien, 6. un 7. augustā, plkst. 19.00 skatītājiem tiks piedāvāta franču autoru Matjē Delaporta un Aleksandra de Lapateljēra komēdija “Vārdiņš” Dž. Dž. Džilindžera režijā.

Publicitātes foto

Režisors Dž. Dž. Džilindžers piedāvā skatītājiem franču komēdiju, pēc kuras tapusi arī populāra filma “Le Prenom” (2012).

Elizabetes un Pjēra rīkotajās vakariņās ierodas Elizabetes brālis Vincents, viņa draudzene Anna, kas ir bērniņa gaidībās, kā arī bērnības draugs Klods. Vakariņu gaitā rodas pārpratums pēc pārpratuma, kad pārējiem tiek paziņots gaidāmajam dēlam izvēlētais vārdiņš…

Šīs nudien nebūs vienkāršas vakariņas.

Lomās: Signe Dancīte, Everita Pjata-Gertnere, Rolands Beķeris, Kaspars Kārkliņš un Mārtiņš Kalita. Izrādē skan pazīstama franču mūzika aktieru izpildījumā.

Savukārt ceturtdien, 8. augustā, plkst. 19.00 tiks rādīta Elmāra Seņkova triloģijas noslēdzošā izrāde “Grieķi”, kam par pamatu ņemti grieķu mīti. Izrādi iespējams skatīties arī, ja abas pirmās daļas nav redzētas.

Publicitātes foto

„Šekspīru” un „Grimmus” saista asiņaina cīņa, karš, nāve un cilvēku noziedzība vienam pret otru. Savukārt triloģijas noslēdzošajā daļā, lai izskaidrotu to, kas notiek ar un ap mums, radošā komanda izvēlējusies atgriezties pie grieķu mītiem. Uz vietu, kur cilvēks savā stāstā rada Dievus, lai tie, savukārt, varētu radīt cilvēkus, kuri nostājas pret Dieviem, kļūstot par varoņiem. Paaudzes un laikmeti mainās, bet cilvēka vēlme kļūt par Dievu nemainās. Vai Prometejs darīja pareizi, atnesdams cilvēkiem uguni?

Lai skan šis absurdu pilnais un skumjais teātra dzejolis par pasauli!

Publicitātes foto

Izrāde nominēta 2022./2023. sezonas “Spēlmaņu nakts” balvai 4 nominācijās. Izrādē izmantota arī fināla ārija no Edgara Mākena kameroperas “Kontakts” (Ģertrūdes ielas teātris, 2021).

Lomās: Edgars Ozoliņš, Agnese Jēkabsone, Madara Kalna, Kārlis Artejevs, Everita Pjata-Gertnere, Kārlis Ērglis, Hugo Puriņš, Kintija Stūre, Inese Kučinska, Agnija Dreimane, Valts Skuja, Hugo Puriņš, Rolands Beķeris, Anete Berķe un Edgars Ozoliņš.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Vai savās mājās cīnāties ar augļu mušu bariem? Kā no tām atbrīvoties uz visiem laikiem? Kas ir tie sīkie kukaiņi, kas lidinās virtuvē? Kāpēc to ir tik daudz? Kāpēc tik grūti no tām atbrīvoties?

Svarīgākais