TEĀTRA AFIŠA augustam

5.lapa

RADOŠI VASARAS VAKARI

Priekšnesumi un sarunas par mākslu un dzīvi

Foto: publicitātes

Šovasar Vilsonu verandā tiek rīkots pasākumu cikls “Viesi verandā”, kurā tās saimnieki Zane un Mārtiņš Vilsoni aicina ciemoties dažādus māksliniekus.

Skatītājiem ir iespēja mājas viesību atmosfērā satikt dažādu radošo profesiju pārstāvjus, baudīt viņu sagatavotos priekšnesumus un iesaistīties sarunās par mākslu un dzīvi.

Augusta “Viesi verandā”:

- 4. augustā - lieliskais pāris dzīvē un uz skatuves Dita Lūriņa un Mārtiņš Egliens (attēlā).

Dita un Mārtiņš kopā ir gan dzīvē, gan uz skatuves, abi satikās, studējot Kultūras akadēmijā.

Dita kopš studiju beigšanas par savu darbavietu sauc Latvijas Nacionālo teātri. Mārtiņu dzīves līkloči no aktiera profesijas ir aizveduši mūzikā. Pēdējā laikā Mārtiņš vairāk velta laiku savai sirdslietai klavierspēlei un pievērsies komponēšanai.

Par ceļiem un krustcelēm, par skaisto, iedvesmojošo un motivējošo dzīvē un darbā abi mākslinieki dalīsies ar skatītājiem. Verandā skanēs publikas iemīļotas un aktieriem nozīmīgas dziesmas. Ģimeniska un humora pilna būs tikšanās. Gan Dita, gan Mārtiņš, skatītājus prot ievest smieklu jūrā, kura sevī slēpj noslēpumainus ūdeņus un vērtīgus dzintarus. Mazāk poētiski par šo lielisko tandēmu ir grūti izteikties.

- 17. augustā - Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas Akadēmijas (JVLMA) studenti, daudzu prestižu mūzikas konkursu uzvarētāji Anna Marija Kubecka un Daniils Mickevičs.

Jaunie mūziķi ir Emīla Dārziņa mūzikas skolas absolventi, šobrīd studē JVLMA. Abu mākslinieku biogrāfijās jau šobrīd ir ierakstītas vairāku prestižu mūzikas konkursu godalgotas vietas. Gan Anna, gan Daniils izceļas savu vienaudžu, jauno kolēģu, vidū ar augstu meistarību, niansēti izjustu mūzikas interpretāciju un, nenoliedzami, milzu skatuvisko harizmu. Kopīgi muzicēt sākuši 2022. gadā, kad abi ieguva pirmās vietas Ineses Galantes jauno talantu konkursā. 2023. gada vasarā uzstājās uz Dzintaru koncertzāles lielās skatuves. JVLMA konkursā “Labākais studentu kameransamblis” iegūta 1. vieta. Vakara muzikālo programmu mākslinieki tur noslēpumā. Iespējams, vasaras iedvesmots, klausītājus gaida kāds pirmatskaņojums kameransambļa izpildījumā. Pēc Mārtiņa Vilsona lūguma ir apsolīts programmā iekļaut Emīla Dārziņa “Melanholisko valsi”.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Vai savās mājās cīnāties ar augļu mušu bariem? Kā no tām atbrīvoties uz visiem laikiem? Kas ir tie sīkie kukaiņi, kas lidinās virtuvē? Kāpēc to ir tik daudz? Kāpēc tik grūti no tām atbrīvoties?