TOP 10 notikumi kultūrā no 27. jūlija līdz 2. augustam

8.lapa

“Gulbju ezers” ar Eiropas baleta solistiem

Foto: publicitātes

Pasaulslavenā kompānija “WorldStars” un Eiropas vadošo teātru baleta solisti aicina uz Petera Čaikovska klasisko baletu “Gulbju ezers”.

Balets “Gulbju ezers” ar Eiropas baleta solistiem būs skatāms sestdien, 27. jūlijā, plkst. 21.00 Rundāles pils dārzā un 30. jūlijā plkst. 20.00 Jūrmalā Dzintaru koncertzālē.

Publicitātes foto

Baleta “Gulbju ezers” vēsturiskā pirmizrāde notika 1895. gadā Marijas teātrī.

Tas ir stāsts par mīlestību un laimi, cīņu pret tumšajiem spēkiem, par mīlestību kā cilvēcības augstāko izpausmi.

Publicitātes foto

Sižeta pamatā ir iekļauta sena vācu leģenda par daiļo meiteni Odetu, kas tika pārvērsta par balto gulbi. Tikai nesavtīga mīlestība var atbrīvot viņu no ļaunas burvestības. Romantiskais jauneklis princis Zigfrīds nokļūst pie burvju ezera, Odetā viņš saskata savu sievietes ideālu, iemīlas viņā un zvēr mūžīgu mīlestību. Bet prinča sapņa īstenošanas ceļā parādās Ļaunais ģēnijs...

Video:

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

«Es vienmēr esmu uzskatījusi, ka bērni ir lielākā ģimenes svētība. Sievietei bērnu dēļ nekas nav jāupurē. Katram ir savi apstākļi un dažreiz savus plānus uz kādu laiku ir jānoliek malā, bet, ja ģimene var un spēj būt atbalsts brīžos, kad tas ir vajadzīgs, tā ir laimes un piepildījuma sajūta,» saka operdziedātāja un divu dēlu – Ričarda (3) un Deivida (6 mēneši) – mamma Marlēna Keine.

Svarīgākais