11 kultūras pasākumi līdz 5. jūlijam, apmeklējami bez maksas

2.lapa

Jauno laikmetīgās dejas mākslinieku izrāžu izlase

Foto: publicitātes

Dažādās Rīgas lokācijās septiņu vakaru garumā plašākai auditorijai būs iespēja ielūkoties jauno laikmetīgās dejas profesionāļu veidotajās izrādēs.

“Pilsētā +12” piedāvā desmit dažādas, profesionāli augstvērtīgas, kvalitatīvas dejas izrādes, kuras veidojuši jaunie horeogrāfi ciešā sadarbībā vienam ar otru un pieaicinātajiem māksliniekiem gan no dejas nozares, gan citām nozarēm.

Publicitātes foto

Izrāžu cikls tika atklāts 20. jūnijā E. Dārziņa Mūzikas vidusskolas koncertzālē, kur tika izrādīta Poļinas Filippovas izrāde “Leļļu nams” - spēle, kurā atrast sevi, kas tapusi sadarbībā ar MIKC Rīgas Baleta skola.

Publicitātes foto

Ceturtdien, 4. jūlijā, LKA teātra mājā “Zirgu pasts” Anna Marija Puķe radīs sapni, kurā sastapsies pārdzīvotais pagātnē, pieredzētais tagadnē un gatavošanās nākotnei, izrādē “Kā dzimis jauns”, bet izrādē “Tas, kas nav darīts nopietni” Anastasija Čornaja pievērsīsies retāk aplūkotai, bet ļoti aktuālai tēmai - pasīvā agresija, meklējot atbildes uz jautājumu, kā prāts un ķermenis reaģē uz uzbrukumu, kurā dusmas neizpaužas tiešā veidā?

Publicitātes foto

Ceturtdien, 11. jūlijā, savus darbus publikai izrādīs Lelde Beāte Kuzņecova ar izrādi “Monologi un dialogi”, kurā horeogrāfe šķetina cilvēka iekšējo monologu ar sevi pašu, un Mārtiņš Emīls Aržanovskis ar izrādi “TURU”, kas iedziļināsies konfliktā, kas veidojas cilvēka iekšējai pasaulei sastopot ārējo.

Publicitātes foto

Mārītes Supes dejas izrāde “Gaismu verot” otrdien, 16. jūlijā, LKA teātra mājā “Zirgu pasts” aicinās domāt par to, kur ikdienas rutīnā pazūd laimes sajūta un prieks par mazajiem dzīves sīkumiem, bet Artūra Nīgaļa izrāde “Silueta burti”, balstīta intīmās pārdomās par attiecībām ar tēvu, kas izvēlējies ģimeni atstāt, pie skatītājiem nonāks sestdienas, 20. jūlija, vakarā teātra mājā “Zirgu pasts”.

Publicitātes foto

Savukārt ceturtdien, 25. jūlijā, Rīgas Botāniskajā dārzā tiks rādīta izrāde “VIENS/1”, caur kuru horeogrāfe Dita Andersone pēta smadzeņu darbību un domāšanas procesu izziņu kustībā. Rūdis Vilsons ar izrādi “Proserpina/Mans pavasaris” atklās sengrieķu mītu pasauli caur Persefones nolaupīšanas stāstu.

Publicitātes foto

Noslēdzošā laikmetīgās dejas izrāde - Sintijas Skrabes “Savā starpā”, kas risina jauna pāra attiecību stāstu, tiks piedzīvota ceturtdien, 15. augustā, Dzegužkalna estrādē.

Ieeja dejas izrāžu notikumos ”Pilsētā +12” ir bez maksas.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā