11 kultūras pasākumi līdz 5. jūlijam, apmeklējami bez maksas

Vērts apmeklēt: izstādes, koncerti, brīvdabas kino, laikmetīgā deja un festivāli.

Pasaules koklētāju nometnes koncerts un danči

Foto: publicitātes

No 5. līdz 7. jūlijam sadarbībā ar latviešu etnogrāfiskās kokles spēlētāju, kokles spēles lietpratēju Laimu Jansoni (attēlā) Vaidavā norisināsies Pasaules koklētāju nometne.

Dalībnieki pilnveidos kokles spēles prasmi un dalīsies pieredzē. Savukārt ikviens interesents aicināts uz koncertu un dančiem kopā ar nometnes dalībniekiem.

Dažādas meistarklases koklētājiem vadīs koklētāja Laima Jansone, mūziķe Ilga Reizniece, dziedātāja Inese Mičule, koklētāja Jadviga Mežniece, koklētāja Agota Go (Lietuva) un folkmūziķis Edgars Zilberts.

Nometnes atklāšana norisināsies 5. jūlijā plkst.20.30 Vaidavas ezermalas estrādē - dančus spēlēs Ilga Reizniece un Māris Muktupāvels, deju soļus ierādīs Rīgas Danču kluba dalībnieki. Aicināts piedalīties ikviens!

Savukārt nometnes noslēguma koncerts notiks 7. jūlijā plkst.12.30 pie Valmiermuižas alus darītavas. Tad ikviens aicināts uz sadziedāšanos ar nometnes dalībniekiem Edgara Zilberta vadībā.

Koncerta un danču apmeklējums ir bez maksas. Pasaules koklētāju nometne ir ikgadēja tradīcija, tā Valmieras novadā norisināsies jau astoto reizi.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā