TOP 10 notikumi kultūrā no 22. līdz 28. jūnijam

2.lapa

Muzikāls vakara pikniks

Foto: publicitātes

Piektdien, 21. jūnijā, no plkst.20.00, atzīmējot telpiskās skaņu sistēmas demo versijas uzstādīšanu un jumta pabeigšanu, Latvijā pirmā topošā ambisoniskās jeb telpiskās skaņas koncertzāle “Skaņu Muiža 360”, kas top Ropažu novada Bakhaužu muižā, aicina uz muzikālu vakara pikniku.

Pasākuma ietvaros notiks gan Latvijas, gan Igaunijas mākslinieču audiovizuālo skaņu instalāciju atklāšana, gan arī komponistes un mūziķes Zanes Dombrovskas (attēlā) radīto klavierdarbu “Simple Songs” (“Vienkāršās dziesmas”) pirmatskaņojuma koncerts.

Tāpat viesiem Skaņrades zonā būs iespēja arī pašiem muzicēt, taču pasākuma galvenais notikums būs koncertzāles telpiskās skaņu sistēmas demo versijas prezentācija, ļaujot ikvienam izbaudīt 360 grādu skaņas burvību un iegūt jaunu skaņas klausīšanās pieredzi.

Publicitātes foto

“Skaņu muiža 360” ir komponistes un mūziķes Zanes Dombrovskas un viņas vīra, nekustamo īpašumu projektu attīstītāja Gunta Učelnieka, veidota jauna kultūrvieta - Latvijā pirmā pastāvīgā ambisoniskās jeb telpiskās skaņas koncertzāle, kas atradīsies Bakhaužu muižā (ēkas vēsturiskais nosaukums).

“Koncertzāles radīšana ir procesā un mums priekšā vēl ir daudz darba, taču šovasar «Skaņu muiža 360 izmēģinājuma režīmā jau uzņems apmeklētājus, kas, iepriekš piesakoties, varēs iepazīties un izmēģināt gan koncertzāles telpiskās skaņas sistēmu, gan izbaudīt skaņu skulptūras muižas teritorijā.

Mūsu mērķis ir sniegt cilvēkiem jaunu skaņas baudīšanas iespēju un tēlaini izsakoties - “atvērt ausis” jaunai pieredzei,” skaidro komponiste un mūziķe Zane Dombrovska.

Pasākuma organizatori aicina: ņemiet līdzi savu piknika groziņu, pretodu līdzekli un pledu, lai vakara pavadīšana norit vēl jaukākā noskaņā.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

“Personīgā izaugsme ir mūža ceļojums, taču apņemoties ievērot šo praksi, jūs tikai augsiet un attīstīsieties - gan individuāli, gan kā partneris savam mīļotajam cilvēkam un citiem ģimenes locekļiem, jo jūsu izvēles un ikdiena ietekmē tos cilvēkus, ar kuriem esat saistīti,” raksta blac.media/health.

Svarīgākais