TOP 10 notikumi kultūrā no 22. līdz 28. jūnijam

Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: multimediju performance, sajūtu ceļojums, tautasdziesmas un šansoni, detektīvs sieviešu dzimtē, vakara pikniks un rītausmas koncertrituāls.

Personiska un iedvesmojoša programma

Foto: publicitātes

Piektdien, 21. jūnijā, plkst. 20.00 Kokneses pilsdrupās gaidāms jau tradicionālais vasaras saulgriežu svinēšanas rituāls “Saulriets saulgriežos”. Šogad saulgriežu atmosfēru vēl īpašāku padarīs Latvijas estrādes leģenda - dziedātājs un multimākslinieks Igo (attēlā) ar koncertprogrammu “Uguns”.

Koncertprogrammas “Uguns” pamatā ir Jāņa Strazda mūzika un Igo dzeja. Visi programmas skaņdarbi veltīti uguns tēmai un šīs stihijas dažādām izpausmēm.

Mūziķim koncertprogrammā izdevies tvert plašu emociju gammu, kas emocionāli uzrunā ikkatru un to jau novērtējuši klausītāji koncertos daudzās Latvijas pilsētās. «Uguns» koncerta pirmajā daļā skan dziesmas, kurām vārdu autors ir pats Igo un tas jūtami ietekmē izpildījumu - tas ir īpaši personisks un iedvesmojošs. Savukārt koncerta otrajā daļā skanēs skaņdarbi no Igo iepriekšējo gadu veikumiem - labi zināmas un publikas iemīļotas kompozīcijas.

Uz skatuves kopā ar Igo muzicēs grupa “Vējturi”.

Publicitātes foto

“Šajā koncertā mēs sadarbojamies ar mūziķiem, kas spēlē etniskus instrumentus - kokli, stabuli, dūdas, bungas, skan akustiskā un arī elektriskā ģitāra, sintezators, basģitāra.

Skanējums veidojas ļoti kontrastains, kam pamatā, neapšaubāmi, ir mūsdienu instru­mentu sintēze ar senajiem instrumentiem,” atklāj Igo.

“Manuprāt, mēs esam ļoti daudz enerģijas, mīlestības un izdomas ielikuši šajā ciklā, un man ir sajūta, ka arī klausītājs to jūt,” saka komponists Jānis Strazds.

Kokneses pils bija viena no lielākajām un nozīmīgākajām viduslaiku pilīm Latvijas teritorijā. Dažiem tas varētu šķist vien mazs punktiņš Latvijas kartē, tomēr zem šī it kā necilā punktiņa paslēpusies vesela pasaule - apburoša, nedaudz noslēpumaina un pavisam noteikti atklāšanas vērta. Nav daudz vietu Latvijā, kur tik brīnišķīgā veidā saplūst divas upes - Pērse un Daugava, radot romantisku fonu vairākus gadu simtus pieredzējušajām Kokneses pilsdrupām. Šī ir lieliski piemērota vieta, kur baudīt mūzikas un dabas sinerģiju, kā arī sajust šīs vietas maģisko auru.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

«Katrā braucienā pārsteidzošākais ir cilvēki – gan tie, ar kuriem vienojošs ir ceļš, gan tie, ar kuriem šai ceļā ir lemts satikties. Tas ir neticami, cik spēcīgus, radošus un gaišus cilvēkus mēs sastopam ceļā un ikvienā vietā, kur nonākam,» saka mūziķis, dziesmu autors, Latvijas Radio 5 direktors un «Velomūzikas» idejas autors Kārlis Kazāks.

Svarīgākais