21 kultūras pasākums līdz 21. jūnijam, apmeklējams bez maksas

5.lapa

Satikšanās Jūrmalā

Foto: publicitātes

Aspazijas mājā atklāta mākslinieku Jura Bergina un Živiles Bardzilauskaites - Berginas darbu parāde “Satikšanās vieta”.

Abi mākslinieki iepazinās Jūrmalā, 1993. gadā porcelāna apgleznošanas simpozijā Latvijas Mākslinieku savienības Dzintaru Mākslinieku namā.

Radošajos meklējumos viņi atrada ne tikai ceļu viens pie otra, bet arī savu aicinājumu mākslā, kuram palikuši uzticīgi joprojām.

“Živiles gleznojums no porcelāna traukiem pārcēlās uz audekla, bet stils izveidojās 1993. gadā Jūrmalā. Arī man ļoti zīmīgi bija šie simpoziji, jo, izdaiļojot Rīgas porcelāna rūpnīcas traukus 80. gadu beigās, man radās ideja veidot apgleznotus, skulpturālus trīsdimensiju darbus no porcelāna ar reālistiskiem attēliem, ko tad tālāk Jūrmalā slīpēju,” stāsta Juris Bergins.

Izstāde “Satikšanās vieta” ir Živiles Bardzilauskaites-Bergins un Jura Bergina veltījums pilsētai, kurā abi mākslinieki satikās.

Lai gan lielākoties izstādē redzami darbi, kuri tapuši pēdējo piecu gadu laikā, tajā iekļauti arī porcelāna objekti, kas radīti 80.-90. gadu mijā notikušajos simpozijos Dzintaru Mākslinieku namā.

Publicitātes foto

Živile Bardzilauskaite-Bergins absolvējusi Viļņas Mākslas institūtu, ir Lietuvas Mākslinieku savienības biedre, no 2007. gada Starptautiskā keramikas simpozija “Redukcija” un laikmetīgās keramikas izstādes “Pavasaris” vadītāja.

Juris Bergins absolvējis Latvijas Mākslas akadēmiju Rūpnieciskās mākslas nodaļu, ir Latvijas Mākslinieku savienības un Ženēvas Starptautiskās keramikas akadēmijas biedrs.

Izstāde “Satikšanās vieta” Aspazijas mājā būs apskatāma līdz 16. augustam. Aspazijas mājas darba laiki - P. - slēgts, O. - S. 10.00 - 18.00, Sv. 11.00 - 16.00. Ieeja bez maksas.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Ja runājam par efektīvu un gudru mājas uzkopšanu, tad pirmais, kas nāk prātā, ir slavenā “pavasara tīrīšana”, taču ne tikai pavasaris ir īstais laiks, lai ieviestu kārtību mājās. Reizēm to ir vieglāk izdarāt tieši vasarā, lai arī kādam šķiet pretēji.

Svarīgākais