21 kultūras pasākums līdz 21. jūnijam, apmeklējams bez maksas

4.lapa

Annas Rancānes autorvakars

Foto: publicitātes

Piektdien, 14. jūnijā, Lūznavas muižā gaidāms dzejnieces un politiķes Annas Rancānes autorvakars.

Tajā varēs dzirdēt pašas autores dzeju un pārdomas par laiku, kurā dzīvojam, kā arī iejusties latgaliskajā mentalitātē ar kadriļu deju grupu (“Lūznovys kadriļs”), vīru kora “Graidi” balsīm un dziesmām ar Aannas Rancānes vārdiem, ko izpilda Sovvaļņīks. Savukārt Annas Rancānes “Latgales laikagrāmatas” dzejoļi skanēs Rēzeknes Tautas teātra aktiera Jāņa Pampes izpildījumā.

Anna Rancāne ir Latgales atmodas laika ieskandinātāja gan ar to, ka jau pirmajos dzejoļu krājumos parādās motīvi latgaliski, bet visvairāk ar krājumu “Advente” (1992), kas pārsteidz ar dziļumu, oriģinalitāti, Latgales un Latvijas vēstures pārvērtēšanu, gan ar savu kluso spītu un uzņēmību, rakstot un vācot biogrāfiskos materiālus par Latgales spilgtākajām personībām: kordiriģenti Terēzi Broku, pedagoģi Valeriju Seili un citiem, dzīvojot līdzi Latgales ikdienai daudzos plašsaziņas līdzekļos un citos medijos, kur Anna Rancāne darbojās kā žurnāliste un publiciste.

Ir lietas, kas nemainās, ir tādas, ko apēd laika upe, bet jebkura satikšanās ar radošu personību var pamudināt uz jaunām iespējām un uzdrīkstēšanos. Lai arī šī kopā būšana pārvēršas ideju graudos!

Esi gaidīts ar savām domām par laiku, Annas Rancānes dzeju un mūsu visu gribēšanu dzīvot piepildītu dzīvi.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Jauns mēness ir brīdis, kad Saule un Mēness satiekas vienā zodiaka zīmē. Pirmais jaunmēness, kas vienmēr iestājas pēc vasaras saulgriežiem, ir Vēža zīmē. Jaunmēness Vēža zīmē šogad iestāsies 6.jūlijā plkst. 01.57.