21 kultūras pasākums līdz 21. jūnijam, apmeklējams bez maksas

3.lapa

Saldais ēdiens mākslas ekspertiem

Foto: publicitātes

Mākslas galerijas “Bazar’t” telpās skatāma gleznotāja Kalvja Zutera personālizstāde “Gleznas”, kas galerijas apmeklētājus ieved mākslinieka smalkajā un krāšņajā nianšu pasaulē.

Kalvja gleznās vienojošais motīvs ir cilvēks kā tēls, kā varonis, kā enerģija. Mākslas vērotājam Kalvja Zutera izstādē ir iespēja apbrīnot veikumu, kuru mūsdienās vien retais mākslinieks spēj realizēt. Izstāde ir kā saldais ēdiens glezniecības un mākslas ekspertiem, priecējot un iedvesmojot apmeklētājus.

Publicitātes foto

Kalvja Zutera gleznas ir īpašas un tās grūti pielīdzināt kāda cita kolēģa veikumam.

Mākslinieks ir ļoti atšķirīgs un ar izteikti savu redzējumu glezniecības smalkumos. Mākslinieka daiļradi raksturo individuāls un atpazīstams izteiksmes veids. Stilistiska ekspresija vērojama līdztekus glezniecības tradīcijām.

Publicitātes foto

Mākslinieks savos darbos apvieno ikdienišķus mirkļus ar mūžīgo realitātes esamības izjūtu, kas ietērpti tikai māksliniekam raksturīgajos tēlos: figurālie darbi ar rozēm - kā lauztajām, tā plaukstošajām. Tas panākts, tverot niansētu detaļu precizitāti un vispārinājumu.

Kalvja Zutera figurālos tēlus un portretus grūti sajaukt vai salīdzināt ar kādu no kolēģiem. Darbiem viscaur jūtama perfekcija, smalkums un tikai Kalvim raksturīgie personāži.

Publicitātes foto

Mākslinieks daudzus darbus veido ar lupas palīdzību, kas pārsteidz gan skatītāju, gan arī pašus varošākos jomas kolēģus.

Kalvis Zuters gleznojis gan figurālas kompozīcijas, gan līdzcilvēku, kā arī sirreālas pilsētas urbānās ainavas ar sev raksturīgo atveidojumu. Autoram neatkarīgi no tematikas svarīgi gleznās ienest unikalitāti, akcentēt raksturu un reizēm pat izgaismot tajā esošo nepareizību, lai sniegtu patiesu tēla būtības izteiksmīgumu. Ieskatoties dziļāk mākslinieka darbos, tajos nav nejaušību - viss radītais uzburts ar maksimālu rūpību un smalkumu.

Publicitātes foto

Kalvja Zutera personālizstāde “Gleznas” mākslas galerijā “Bazar’t” (t/c “Mols” 2. stāvā, Krasta ielā 46, Rīgā) skatāma līdz 28. jūnijam katru dienu no plkst.12.00 - 19.00, izņemot Jāņu dienu 24. jūnijā.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Svarīgākais