21 kultūras pasākums līdz 21. jūnijam, apmeklējams bez maksas

6.lapa

Erotiskā fotomāksla

Foto: publicitātes

Dizaina salonā “Inspira” aplūkojama izstāde “Erotiskā fotomāksla”.

Šī izstāde ir fotomākslinieka Valtera Poļakova un kuratores Gunitas Jansones kopdarbs. Salonā starp augstvērtīga dizaina mēbelēm ir izvietoti 25 foto darbi, kas tapuši pēdējo trīs gadu laikā.

Modele buduāra tērpos - gan būvēs ar vēsturisku šarmu, gan industriāla stila būvēs. Fotomākslinieks filigrāni pārvalda darbu ar gaismas spēlēm un šie darbi ir tapuši bez mūsdienās tik izplatītā “fotošopa”.

Šo izstādi var uzskatīt par svaigu vēsmu un notikumu fotomākslā, jo, lai gan Latvijā pašlaik darbojas vairāki kailfoto un erotiskā žanra pārstāvji, līdz plašākai publikai izstāžu veidā pēdējos gados ir nonākuši fotogrāfijas vecmeistaru senāk uzņemti darbi.

“Izstādei kā vietu saredzēju tieši dizaina salonu, jo šie darbi organiski iekļaujas interjerā, kā arī žanrs ir gana delikāts un pieprasa elegantu izstādīšanu. Ar šo izstādi vēlos teikt, ka fotomāksla nav domāta tikai izstāžu zālēm, tā ir praktiski lietojama gan kā lielisks interjera papildinājums, kā arī var būt arī galvenais akcents. Ilgus gadus organizējot konkursus arhitektūras un būvniecības nozarē un līdz ar to apmeklējot ievērojamu skaitu objektu, esmu ievērojusi, ka maz interjeros tiek izmantoti vietējo mākslinieku darbi, kaut gan Latvija var lepoties ar izcilībām gan lietišķajā mākslā gan fotogrāfijā.

Vēl ar šo izstādi vispārējās ērtības laikmetā vēlos aicināt dāmas krāšņot dzīvi ar buduāra tērpiem-zeķēm, korsetēm, kārdinošiem mājas tērpiem un nebaidīties iemūžināt to arī fotogrāfijās.

Dzīve ir skaista un to var svinēt arī šādi, un arī 50, 60 un 70 gados,” stāsta izstādes kuratore Gunita Jansone.

Publicitātes foto

Izstāde “Erotiskā fotomāksla” Dizaina salonā “Inspira” (K. Ulmaņa gatvē 114/2) aplūkojama darba dienās un sestdienās līdz jūlija vidum.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā