24 kultūras pasākumi līdz 14. jūnijam, apmeklējami bez maksas

4.lapa

Barbaras Gailes personālizstāde

Foto: publicitātes

Ceturtdien, 6. jūnijā, plkst. 11.00 Mākslas stacijā “Dubulti” tiks atklāta Barbaras Gailes personālizstāde “AQUA.ŪDENS”. Visi darbi ir jauni un izstādīti pirmoreiz. Izstādes kuratore - Inga Šteimane.

Barbara Gaile parādīs autortehnikā ar akrilu un pigmentiem uz audekla darinātas gleznas, kā arī zīmējumus, kas ir piesūcināti ar visiem ūdens dotumiem un rada pārsteidzoši ticamas ilūzijas iespaidu:

“Ūdens tiešais tēls ļauj saukt Barbaras Gailes darbus par estētiskām ainavām. Ūdens fizikāli bioloģisko aspektu māksliniece tēlo kā idealizācijai piemērotu matēriju un rada noskaņas.

Barbara Gaile izmanto konceptuālu pieeju, kur ūdens ir kļuvis par ekrānu, ja tā var teikt, kas atspoguļo debesis, diennnakts stundu, gaismas stāvokli, vēju, neredzamu augu un dzīvnieku valsti, kas dod ūdenim krāsu un plastisku izteiksmību. Ūdens un visi tā atomi kļūst par ainavisku tēlu. Bet tieši tāpat katra aina ir apziņas momenta tēls un, saslēdzoties ar citām ainām, - apziņas mainības pieraksts. Tas rada izstādes kritisko aspektu - kas ir tie konteksti, kas liek runāt par ūdeni tieši tagad? Barbaras Gailes autorskata paņēmienu var salīdzināt ar pasīvu kameru, kas novietota ūdens priekšā un ilgākā laikā reģistrē katru vissīkāko niansi,” stāsta izstādes kuratore un Mākslas stacijas “Dubulti” vadītāja Inga Šteimane.

Barbara Gaile (1968) ir māksliniece, kura kopš 90. gadiem daudzkārt ir reprezentējusi Latvijas laikmetīgo mākslu nozīmīgās grupu izstādēs Latvijā un ārzemēs. Absolvējusi J. Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolu (1987). Mācījusies Sanderlandes Universitātes Glezniecības nodaļā Apvienotajā Karalistē (1992). Absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības nodaļu (1994) un ieguvusi Mākslas maģistra grādu (1995). Kopš 1998. gada dzīvo un strādā Parīzē.

Skatītāji tiek aicināti uz bezmaksas pasākumiem izstādē:

- 8. jūnijā plkst. 14.00,

- 21. jūlijā plkst.14.00,

- kā arī 29. septembrī plkst. 14.00 - ekskursija izstādē kopā ar mākslinieci un kuratori.

Izstāde atvērta katru dienu no 7. jūnija līdz 29. septembrim no plkst. 9.00 līdz 17.30. Ekskursiju pieteikšana: dubulti.art.station@gmail.com

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Jauns mēness ir brīdis, kad Saule un Mēness satiekas vienā zodiaka zīmē. Pirmais jaunmēness, kas vienmēr iestājas pēc vasaras saulgriežiem, ir Vēža zīmē. Jaunmēness Vēža zīmē šogad iestāsies 6.jūlijā plkst. 01.57.