24 kultūras pasākumi līdz 14. jūnijam, apmeklējami bez maksas

5.lapa

Agneses Pastares tālsēde Maltā

Foto: publicitātes

Jūnijā Ventspils Pārventas bibliotēkā skatāma Agneses Pastares fotoizstāde “TĀLSĒDE.Malta”.

Izstāde ir turpinājums tālsēdes piedzīvojumiem un ir tikusi izstādīta Maltā, kur šī gada februārī norisinājās Latvijas diasporas tikšanās ar Latvijas prezidentu Edgaru Rinkēviču un svinīgā pasākuma laikā tika atklāta Agneses Pastares fotoizstāde “TĀLSĒDE.Malta”. Izstāde būs apskatāma līdz 30. jūnijam.

“Pēc ģimenes pārslimotā kovida 2022. gada janvārī nolēmām vēlreiz doties dzīvot, mācīties un strādāt attālināti. Visa ģimene - es, abi dēli, ome un suns - ar auto devāmies uz Maltu,” atceras Agnese.

“Vētra un neplānotā aizkavēšanās Sicīlijā, transporta kustība pa kreiso ceļa pusi, austeru brokastis astoņos no rīta, Jāņi uz draugu terases ar grila ugunskuru un dziedāšanu, pēcpusdienas “kafija skaistā vietā” tradīcijas aizsākums, mūžam neesošais “parkings”, kur mums vienmēr atradās vieta, tā pārsteidzot draugus, kas mūsu veiksmei nespēja noticēt, ikgadējais karnevāls Valletā, ciemiņi no Latvijas un mēs - gidu lomā… Piedzīvojumu bija daudz!”.

Sastaptos cilvēkus, izjustās emocijas un piedzīvotos notikumus, kas norisinājušies šajā laikā, Agnese ir iemūžinājusi fotogrāfijās, kas sākotnēji nemaz nebija paredzētas izstādīšanai.

“Malta ir maza, bet bezgala skaista valsts, kas ātri kļuva mums par mīļu vietu. Šeit mums vēl aizvien ir draugi, un te viss nu jau šķiet tuvs un pazīstams. Šī ir kā kosmopolītiska pasaule miniatūrā,” uzskata izstādes autore.

Izstādes kurators ir Ivars Salmanis - Latvijā un citviet pasaulē pazīstams fotogrāfs, kuram 2018. gadā piešķirts Latvijas Radošās personības statuss.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Ja runājam par efektīvu un gudru mājas uzkopšanu, tad pirmais, kas nāk prātā, ir slavenā “pavasara tīrīšana”, taču ne tikai pavasaris ir īstais laiks, lai ieviestu kārtību mājās. Reizēm to ir vieglāk izdarāt tieši vasarā, lai arī kādam šķiet pretēji.

Svarīgākais