24 kultūras pasākumi līdz 14. jūnijam, apmeklējami bez maksas

3.lapa

Muižas stāsti

Foto: publicitātes

Šlokenbekas muižas kompleksā atklāta mākslinieces Anda_abstract gleznu izstāde “Muižas stāsti” - par notikumiem, kuri norisinājās vairāku gadsimtu garumā. Muižā saimniekojušas astoņas baronu dzimtas 400 gadu laikā.

Šlokenbekas muižas ansamblis ir unikāls kultūrpiemineklis un vienīgais Latvijā nocietinātais viduslaiku muižas komplekss.

“Senā un notikumiem bagātā muižas vēsture mani iedvesmoja radīt īpašu lielformātu, jo ik uz soļa jūtama vēstures elpa un daudzie gadsimta notikumi,” tā par savu gleznu saka māksliniece (attēlā).

Bijušajā zirgu stallī, kurš atjaunots, saglabājot senos akmens sienu atsegumus un ir iekārtotas divas zāles pasākumiem, ir izstādīti mākslinieces darbi.

Lielākajā zālē, izmantojot īpašus statņu risinājumus, pirmoreiz muižas vēsturē ir apskatāmi 8 Anda_abstract lielformāta darbi uz senatnīgo akmens sienu mūriem.

Savukārt blakus zālē ir izstādīti mākslinieces 18 dažādu formātu abstraktās gleznas.

Muižas kompleksā atrodas Milzkalnes bibliotēka un arī tajā turpinās gleznu izstāde ar 7 gleznotājas darbiem.

Publicitātes foto

Šlokenbekas muižas ansamblim Anda_abstract ir uzgleznojusi īpašu lielformātu (150x100 cm, lins/akrils/zelts) darbu - “muižas stāsti“, kur, sapludinot reālismu ar abstrakciju, ir attēlojusi mīlas stāstu gadsimta griežos starp barona dēlu un dzirnavnieka meitu. Šlokenbekas muižas ēkas fragments ir uzgleznots ar abiem mīlētajiem ēkas arkā un pār viņiem līst ūdens, jo pēc vēsturiskās leģendas viņi, bēgot no barona, ielēca ezerā.

Izstāde “Muižas stāsti” būs apskatāma līdz 30. septembrim.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Bieži vien brīvdienas paskrien vēja spārniem un vēlme atpūsties pēc jaudīgām brīvdienām ir sapnis. Tāpēc pirmdienas ir iemantojušas darba dienas statusu, kad, uz darbu nākot, ir jāpiespiež sevi vairāk un vairāk.