Kultūras pasākumi līdz 1. decembrim, apmeklējami bez maksas

7.lapa

40 gadi pēc skolas beigšanas

Publicitātes foto

Kultūras centra “Imanta” 1. stāva galerijā aplūkojama izstāde “Ceļa zīmes”.

Māksliniekus vieno Jaņa Rozentāla Mākslas skola - mācības Latvijas Mākslas akadēmijas ēkas dienvidu spārnā, plenēra prakses, skolotāju personības, kolhoza kartupeļu lauki, kopīgas blēņas… Un laiks.

40 gadus pēc skolas beigšanas klases biedri satikušies kopīgā izstādē, lai palūkotos cits uz citu un to, ko ir radījuši. Lai mēģinātu nolasīt, kāds ir tās paaudzes vēstījums, kas vieno vai atšķir no citām paaudzēm, kā arī kopīgi atcerēties un dalīties dažādajās pieredzēs.

Pēc skolas beigšanas, studējot, strādājot, veidojot ģimenes, iesaistoties sabiedriskā dzīvē, katrs ir sekojis citām zīmēm. Piedzīvojot laikmetu griežus, katrs ir pārdomājis, ko paņemt no mācītā, ko atmest, kā līdzsvarot jaunrades brīvību ar izdzīvošanu, mākslinieka iekšējo pasauli ar laikmeta pieprasījumu, cieņu pret tradīciju ar globālās pasaules piedāvājumu.

Māksla joprojām ir klātesoša katra dzīvē kā glezniecība, grafika, dizains, mākslas pedagoģija, fotogrāfija, vai arī veids kā izjust dzīves skaistumu un nozīmību.

Izstādē piedalās: Agnija Ģērmane, Laima Akmentiņa, Māra Ozola, Ilze Briška, Igors Irbe, Kārlis Zemītis un citi.

Izstāde apmeklētājiem pieejama līdz 10. decembrim katru dienu no plkst. 10.00 līdz 20.00. Ieeja bez maksas.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Vai savās mājās cīnāties ar augļu mušu bariem? Kā no tām atbrīvoties uz visiem laikiem? Kas ir tie sīkie kukaiņi, kas lidinās virtuvē? Kāpēc to ir tik daudz? Kāpēc tik grūti no tām atbrīvoties?