Kultūras pasākumi līdz 1. decembrim, apmeklējami bez maksas

8.lapa

Dabas spogulis

Publicitātes foto

Mākslas galerijā “Jēkabs” aplūkojama Jāņa Ziņģīša gleznu izstāde “Dabas spogulis”. Izstādē būs eksponētas gan mākslinieka jaunākās gleznas, gan iepriekšējo gadu veikums.

“Gleznu, kurā attēlota daba, var saukt par dabas spoguli. Spoguļojoties mēs dažkārt vēlamies sevi redzēt skaistāku, nekā patiesībā. Arī gleznā daba tiek izmainīta. Jo gribas taču, lai ir skaisti!” tā par savu izstādi saka mākslinieks.

Jānis Ziņģītis ir viens no nedaudziem latviešu mūsdienu māksliniekiem, kurš ir uzticīgs reālisma žanram un izkopis to līdz pilnībai.

Viņa darbos realitāte atklājas ne tik daudz fotogrāfiskā vides atainojumā, kā meistarīgā sajūtu tvērumā.

Šķiet, lūkojoties viņa ziemas gleznojumos mēs dzirdam kā gurkst sniegs un varam ieelpot spirgto ziemas gaisu. Varam pieskarties vasaras vakara miglas vāliem pļavā un izgaršot sāļo jūras gaisu.

Jānis Ziņģītis (1973) beidzis Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolu (1992) un Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības nodaļu (1998), mācījies ASV Dienvidmēnas universitātē (1994-1995). Strādājis par tulku, zīmēšanas un gleznošanas skolotāju, skolas direktoru. Šobrīd Nacionālās Mākslu vidusskolas direktors.

Mākslas galerijā “Jēkabs” (Jēkaba iela 26/28, k.2, Rīgā) Jāņa Ziņģīša darbi būs apskatāmi līdz 2. decembrim darba dienās no plkst. 11.00 līdz 18.00 un sestdienās no plkst. 11.00 līdz 15.00.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Vai savās mājās cīnāties ar augļu mušu bariem? Kā no tām atbrīvoties uz visiem laikiem? Kas ir tie sīkie kukaiņi, kas lidinās virtuvē? Kāpēc to ir tik daudz? Kāpēc tik grūti no tām atbrīvoties?