Kultūras pasākumi līdz 1. decembrim, apmeklējami bez maksas

6.lapa

Laikmetīgās mākslas konkursizstāde

Publicitātes foto

Līdz 30. decembrim Jūrmalas muzeja filiālē Bulduru Izstāžu nams skatāma konkursizstāde “Cik vērts?”. Jau otro gadu māksliniekiem ir iespēja caur mākslas darbiem postulēt vērtīgo gan personīgā, gan valstiskā, gan globālā kontekstā.

Izstādē būs pārstāvēti dažādi vizuālās mākslas žanri, izgaismojot plašu tēmu loku - personīgā identitāte, ģimenes labklājība, dzīve kara fonā, politiskie un ekonomiskie procesi, vides problēmas, tehnoloģiju ietekme u.c.

Žūrija mākslas zinātnieku Baibas Gustes, Guntara Gritāna un gleznotājas Sandras Strēles sastāvā izstādei atlasījuši 50 autoru darbus.

Izstādē piedalās profesionāli mākslinieki, Latvijas Mākslas akadēmijas studenti, kā arī mākslas un dizaina vidusskolu audzēkņi.

Izstādes autoru vidū ir mākslinieki Laura Veļa, Dita Lūse, Ainārs Rimicāns, Kristīne Kligina, Amanda Krūmiņa, Henrihs Bināns, Anna Laicāne u.c. Attēlā - Marta Karolīne Ziņģīte/”Skrienot nezaudē galvu”.

Visa pasaule griežas ap to, cik vērts ir kāds kustamais vai nekustamais objekts, kāda vērtība ir dabai, veselībai, kultūrai, savstarpējām attiecībām, mieram. Filozofiski mēs esam cēlu vērtību nesēji, kaut gan balansēšana savu vērtību robežās ir nopietns izaicinājums. Ekonomiski tiecamies uz tālāk, augstāk, vairāk; emocionāli - apzinātāk, mazāk, pietuvinātāk dabai. Cik vērta ir cīņa, kuras laikā ir tik daudz pazaudēts? Cik vērta ir tava balss un kam tu to dosi? Vai dzīves laikā ideāli un vērtības izplēn, vai iegūst dubultu svaru?

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Vai savās mājās cīnāties ar augļu mušu bariem? Kā no tām atbrīvoties uz visiem laikiem? Kas ir tie sīkie kukaiņi, kas lidinās virtuvē? Kāpēc to ir tik daudz? Kāpēc tik grūti no tām atbrīvoties?