Kultūras pasākumi līdz 1. decembrim, apmeklējami bez maksas

5.lapa

Suns Funs un mūsu Latvija

Publicitātes foto

Ziedoņa muzejs laidis klajā jau otro animācijas filmiņas epizodi “Suns Funs un mūsu Latvija”. Stāsts ir par mazo, taču unikālo valsti Baltijas jūras krastā, par tās tapšanu, unikalitāti, vēsturi, simboliem un tradīcijām.

Animācijas filmiņas radītas ar nolūku turpināt Imanta Ziedoņa ideju runāt ar bērniem tiem saistošā valodā, lai stāstītu par Latviju, tās unikalitāti un vērtībām, kas jāzina katram mazam un lielam Latvijas iedzīvotājam. Filmiņas ir saistošas arī diasporas latviešiem, kā arī kalpo par labu vizītkarti ārzemju bērniem, lai iepazītos ar citām valstīm, ir pieejami titri angļu valodā.

Tāpat kā pirmo sēriju par Suni Funi un Rīgu, kur stāstīts par vienu no Latvijas kultūras kanona vērtībām - Rīgas siluetu, arī otro sēriju papildina Ziedoņa muzeja un Ziedoņa klases kopīgi izstrādātais metodiskais materiāls jeb dažādi uzdevumi, ko audzinātāji bērnu dārzos visā Latvijā un vecāki mājās var izmantot, lai darbotos kopā ar bērniem. Gan filmiņa, gan radošie uzdevumi visai Latvijas sabiedrībai pieejami bez maksas, pateicoties Rīgas Domes finansiālam atbalstam.

Suņa Fuņa filmiņas iespējams noskatīties youtube.com, TV3 mini kanālā, kā arī Ziedoņa muzeja mājas lapā, kur atrodami arī metodiskie materiāli.

Ziedoņa muzejs filmiņas par Suni Funi veido kopā ar dizaina studiju "Overpriced", bērnu rakstnieci Agnesi Vanagu, filmiņas režisori ir Aigars Mamis un Jānis Holšteins-Upmanis (attēlā), animators Zigfrīds Niklavičs, balss aktieri Ance Strazda un Ernests Eihmanis, filmiņas muzikālo noformējumu radījis Renārs Kaupers.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Vai savās mājās cīnāties ar augļu mušu bariem? Kā no tām atbrīvoties uz visiem laikiem? Kas ir tie sīkie kukaiņi, kas lidinās virtuvē? Kāpēc to ir tik daudz? Kāpēc tik grūti no tām atbrīvoties?