2.lapa

Draugi - Andrejam Žagaram

Publicitātes foto

Sestdien, 14. oktobrī, Vidzemes koncertzālē “Cēsis” jau piekto reizi klausītājus priecēs Andrejam Žagaram veltītais opermūzikas galā koncerts “Draugi - Andrejam Žagaram” ar pasaules mēroga zvaigžņu dalību.

Koncertprogrammā tiks atskaņots Džuzepes Verdi “Rekviēms”.

Galā koncertā uzstāsies lietuviešu soprāns Asmika Grigorjana, ukraiņu tenors Dmitro Popovs, kanādiešu mecosoprāns Nora Suruzjana un jau otro gadu pēc kārtas - latviešu bass Edgars Ošleja (attēlā).

Kā allaž uz skatuves būs Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO), kuram pievienosies Valsts akadēmiskais koris “Latvija”, kas atzīts par vienu no labākajiem Džuzepes Verdi “Rekviēma” interpretiem pasaulē. Koncerta diriģents būs Stavangeras simfoniskā orķestra galvenais diriģents Andris Poga.

Piemiņas koncertu “Draugi - Andrejam Žagaram” ik gadu oktobrī rīko Andreja Žagara kultūras attīstības fonds. Šis gads ir īpašs ar to, ka 16. oktobrī ilggadējais Latvijas Nacionālās operas un baleta direktors Andrejs Žagars (1958-2019) atzīmētu savu 65. dzimšanas dienu.

“Kad Andrejs 2016. gadā dibināja fondu, viņa mērķis bija attīstīt Latvijas kultūras vidi, rīkojot dažādus kultūras pasākumus ar pasaules mēroga zvaigznēm, tādējādi iezīmējot Latviju pasaules kultūras kartē. Jau piecus gadus Andreja Žagara kultūras attīstības fonds darbojas bez viņa, un mēs esam gandarīti, ka katru gadu Vidzemes koncertzālē “Cēsis” izdodas pulcēt spilgtus Latvijas mūziķus un ievērojamas pasaules zvaigznes,” stāsta valdes loceklis un koncertprogrammas veidotājs Arturs Maskats.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv

Turpinājumu lasi nākamajā lapā