TEĀTRA AFIŠA oktobrim

14.lapa

PIRMIZRĀDE

Nīčiskā pārcilvēka latviskā versija

Publicitātes foto

Piektdien, 27. oktobrī, pirmizrāde Valmieras teātrī - pēc Viļa Plūdoņa poēmas motīviem iestudētais “Atraitnes dēls” Viestura Roziņa interpretācijā.

Viestura Roziņa fiziskā teātra formā, praktiski bez vārdiem veidotā poētiskā izrāde ietieksies cilvēka pašu pirmo attiecību pieredzē, pētot metafiziskās mātes un bērna attiecības, kuras bieži vien ir pamatā psihoterapijā risinātiem jautājumiem visa mūža garumā.

Vilis Plūdons savu poēmu “Atraitnes dēls” (1900) sarakstīja, ieraudzījis laikrakstā nekrologu par jauna Pēterburgas studenta nāvi. Varam tikai iztēloties, cik svarīgs šis darbs bija pašam rakstniekam, ja viņš “Atraitnes dēla” izstrādei veltīja 15 gadus no savas dzīves.

Gadu gaitā latviešu sabiedrībā apzīmējums “atraitnes dēls” ieguvis metaforisku nozīmi. Uzskata, ka tā ir nīčiskā pārcilvēka latviskā versija.

Radošajā komandā strādā arī dramaturģe Ludmila Roziņa, scenogrāfs Valters Kristbergs, kostīmu māksliniece Ilze Vītoliņa, gaismu māksliniece Jūlija Bondarenko, komponists Jēkabs Nīmanis, horeogrāfs Kārlis Božs un balss improvizācijas konsultante Dana Indāne-Surkiene.

Lomās: Inese Ramute un Kārlis Dzintars Zahovskis.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Sports ir ne tikai veids, kā uzturēt labu fizisko formu, bet arī pozitīvi ietekmēt garastāvokli, uzlabot veselību un stiprināt imunitāti. Turklāt daudz dzirdēts, ka aktīvs dzīvesveids var būtiski uzlabot gremošanas sistēmu, regulāras fiziskās aktivitātes spēj palīdzēt cilvēkiem ar sliktu miegu vai arī tiem, kas cieš no depresijas.

Svarīgākais