TEĀTRA AFIŠA oktobrim

13.lapa

PIRMIZRĀDE

Par mūžīgu kārdinājumu un kārdinātāju

Publicitātes foto

Ceturtdien, 26. oktobrī, plkst. 19.00 pirmizrāde Nacionālajā teātrī - traģikomēdija “Suņu ciema Nelaimes lācis” Regnāra Vaivara režijā.

Tas būs ceļojums, paliekot uz vietas. Kas notiek, kad “pagriez otru vaigu” sastopas ar “aci pret aci un zobu pret zobu”. Tas būs par mūžīgu kārdinājumu un kārdinātāju. Kā ir, ja skatīties drīkst, bet nedrīkst pieskarties, pieskarties drīkst, bet nedrīkst iekosties, iekosties drīkst, bet nedrīkst sakošļāt, sakošļāt drīkst, bet nedrīkst izgaršot, izgaršot drīkst, bet nedrīkst norīt.

Atcerieties, katrs varmāka uzskata sevi par upuri. Indivīds ir gudrs, stulba ir masa.

Ja sods par jebkuru noziegumu nenāk ātri, gan noziegums, gan sods kļūst neadekvāti lieli. Agresoru vienmēr aizvaino upura nevēlēšanās atdoties labprātīgi un provocē vēl lielāku agresiju. Pāridarījuma piedošana ir līdzjūtīga līdzdalība noziegumā. Ir situācijas, kurās nežēlība ir daudz līdzjūtīgāka, konstruktīvāka un mazāk postoša nekā (bezgalīga) mīlestība.

Dramaturgs un režisors - Regnārs Vaivars, scenogrāfs - Valters Kristbergs, kostīmu un grima māksliniece Madara Botmane, skaņu dizainers Gints Rutks, video mākslinieks Toms Zeļģis, gaismu mākslinieks Oskars Pauliņš, producents Rihards Gāle.

Lomās: Laura Siliņa, Uldis Anže (attēlā), Kārlis Reijers, Ivars Kļavinskis, Romāns Bargais, Maija Doveika, Daiga Gaismiņa, Marija Bērziņa, Sanita Paula, Ieva Aniņa un Igors Šelegovskis.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Visvairāk pārdotā lūpukrāsa pasaulē ir sarkana un popularitātes ziņā sarkanais šķiet ir mūžīgā vērtība, bet, ja spilgtāki tā toņi nav jūsu gaumē, tad ir daudz alternatīvu diskrētākās tā variācijās, kā piemēram bordo.

Svarīgākais