Kultūras pasākumi līdz 30. jūnijam, apmeklējami bez maksas

7.lapa

Alekseja Naumova personāldarbu izstāde

Publicitātes foto

Oficiālā BMW pārstāvja Latvijā “Inchcape Motors Latvia” salonā atklāta gleznotāja, viena no mūsdienu Latvijas izcilākā plenērista un Latvijas Mākslas akadēmijas profesora Alekseja Naumova personāldarbu izstāde.

Mākslas interesentiem BMW autosalonā bez maksas apskatei pieejami kopumā pieci gleznotāja darbi, kas atspoguļo skaistāko, krāšņāko un gleznaināko vietu ainavas Francijā, Itālijā un ASV. Izstādē izvietotie mākslas darbi tapuši laika posmā no 2011. līdz 2022. gadam.

Aleksejs Naumovs darbojas ainavu glezniecībā teju 45 gadus un savas radošās darbības laikā veidojis gleznu sērijas, kurās attēlotā darbība norisinās dažādās Eiropas un pasaules pilsētās tajā skaitā arī Latvijā. Mākslinieka darbos uzmanības centrā ir gaisma un tās ietekme uz krāsu un formu konkrētajā mirklī, ko papildina spilgti un krāšņi krāsu toņi. Mākslinieciskais talants apvienojumā ar pārliecinošu spēju izjust krāsu toņus, gaismu un telpu māksliniekam ļauj atklāt dažādāko pilsētu ainavu burvību. Tāpat viņa pieeja ainavu attēlošanā sniedzas tālāk par pasīvu apkārtējās pasaules atspoguļojumu, savos darbos parādot nevis vispārinātu un visiem ierastu ainavas skatu, bet gan savu personīgo skatījumu un sajūtas uz konkrēto vietu un mirkļa noskaņu. Māksliniekam iegrimstot konkrētās vietas un mirkļa būtībā, gleznas top brīvā dabā - katrs mākslas darbs no sākuma līdz pašām beigām tiek radīts atrodoties konkrētajā vietā, lai nezaudētu mirkļa unikālo gaismu, krāsas un sajūtas, ko mākslinieks cenšas atspoguļot savos darbos.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

“Pirmās skolas nedēļas nosaka toni pārējam mācību gadam. Ir lietas, ko vecāki var darīt, sākot no pirmās skolas dienas, lai palīdzētu bērniem gūt panākumus un atvieglotu arī savu ikdienu,” raksta extension.usu.edu.

Svarīgākais