Kultūras pasākumi līdz 30. jūnijam, apmeklējami bez maksas

6.lapa

Vija Vētra “1:100”

Foto:F64, Ģirts Ozoliņš

“Mākslas centrs NOASS” un “Latvijas Naivās mākslas muzejs” otrdien, 27. jūnijā, plkst.18.00 aicina uz leģendārās mākslinieces un horeogrāfes Vijas Vētras multimediālas mākslas izstādes “1:100” atklāšanu AB dambī.

Vija Vētra (attēlā) ir slavena latviešu māksliniece, horeogrāfe un dejotāja, kura šobrīd dzīvo Ņujorkā un nesen svinēja savu 100 gadu jubileju.

Iemiesojot Vijas Vētras rotaļīgo pieeju radošumam, “1:100” aicina apmeklētājus mākslinieces zīmēto eņģeļu un gariņu pasaulē, kas atjautīgi meistaroti no krāsainām iepakojuma kastītēm un reklāmu materiāliem un nu pārtapuši par vides objektu. Vija Vētra pierāda, ka lielākā māksla dzimst rotaļīguma dēļ. Šī svaigā perspektīva simbolizē būtisku atkāpšanos no tradicionāli nopietnā Latvijas mākslas toņa un izceļ mūsdienu mākslinieciskās izteiksmes mainīgo dabu. Ornamentālas kolāžas atgādina budistu mandalas un apstraktās glezniecības paraugus, kas piesaista skatītājus ar pašpārliecinātu nepiespiestību un aizrautīga dvēseliska rituāla klātbūtni.

Vijas Vētra mākslas darbiem raksturīga smalka melanholija un vērojama unikālu un

neapzinātu tradīciju sintēze, iekļaujot elementus no totēma un dabas spēku pielūgsmes, kas novērota dažādās kultūrās un mitoloģijās, kā arī ikdienā.

Izstādes laikā apmeklētājiem būs iespēja satikt arī pašu mākslinieci, kas šobrīd viesojas Rīgā.

Izstāde būs skatāma līdz pat vasaras beigām AB dambī, Rīgā.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Tev ir problēmas, ja gaidi, ka par tevi parūpēsies citi. Tā ir atkarība. Atbrīvos tevi atbildība. Jā, tas prasa piepūli un izmaiņas, bet atbildība arī piesaista milzīgu enerģiju.

Svarīgākais