Kultūras pasākumi līdz 30. jūnijam, apmeklējami bez maksas

5.lapa

Jauno mākslinieku balvas “Pavasaris” izstāde

Publicitātes foto

Purvīša muzejs atklāj jauno mākslinieku balvas “Pavasaris” izstādi muzeja teritorijā, kur 21 lielformāta darbs izstādīts brīvdabā - aptuveni divu kilometru garajā ainavu takā “Purvīša acīm”.

Pirmo reizi jauno mākslinieku konkursu Purvīša muzejs organizē kopā ar MIKC NMV Jaņa Rozentāla Mākslas skolu un Cēsu pilsētas Mākslas skolu.

Purvīša muzejs iedvesmo jaunos māksliniekus caur Purvīša paustajām vērtībām: būt izciliem, mākslā neremdināmiem un ar tieksmi uz pasaulīgumu. Mākslas skolu audzēkņu plenērs un iedvesmu rosinošas lekcijas Purvīša muzeja teritorijā notika piecas dienas. Šo dienu laikā jaunieši radīja savu interpretāciju par Vilhelma Purvīša ainavu. Visus jauno mākslinieku darbus iespējams apskatīt pastaigājoties pa ainavu taku, kas ved caur Purvīša muzeja gleznaino teritoriju.

Izstāde ir piemērota apmeklēšanai jebkuros laikapstākļos un jebkurā diennakts stundā.

“Kopā ar pasniedzēju Ievu Putniņu bijām kopā ar jauniešiem piecas dienas, kuru laikā tapa radoši eksperimenti un ļaušanās dabas vērojumiem. Katrs audzēknis izvēlējās visuzrunājošāko formātu, sākot no viena līdz trim metriem, un iespaidojās no redzamā skata, kurā Purvītis reiz vadījis savas dienas. Jaunie mākslinieki meistarīgi strādāja ar lielajām otām, veidojot triepienu dinamiku, gleznoja gan pastozi, gan lazējoši, pielāgojot skolā apgūtās tehnikas paņēmienus,” stāsta MIKC NMV Jaņa Rozentāla Mākslas skolas pasniedzēja, māksliniece Patricija Brekte - Pannetjē.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Septembris ir īsts rudens labumu mēnesis. Un bez āboliem arī šis laiks nav iedomājams. Tam pievienojas arī virtuves huligāns Pipars, kas dalās ar savu biezpiena – ābolu vafeļu recepti, kas noderēs tiem, kuri mīl brīvdienās sevi un savu ģimeni palutināt.

Svarīgākais