TOP10 notikumi kultūrā no 2. līdz 8. jūnijam

8.lapa

“Sinfonietta Rīga” sezonas noslēguma koncerts

Publicitātes foto

Sestdien, 3. jūnijā, plkst.19.00 Lielajā ģildē 17. koncertsezonu noslēgs diriģenta Normunda Šnē vadītais kamerorķestris “Sinfonietta Rīga”.

Šajā reizē klausītājiem tiks piedāvāts spraigs muzikāls ceļojums no tīrskanīgā klasicisma līdz 20. gadsimta avangarda novatorismam. Koncerta īpašais viesis - atzītais uzbeku pianists, Londonas Starptautiskā klavierkonkursa laureāts Behzods Abduraimovs (attēlā). Viņa sniegumā būs iespēja dzirdēt Sergeja Prokofjeva Otro klavierkoncertu. Tam līdzās cildenas harmonijas paraugs - Esterhāzi pils ģēnija Jozefa Haidna 87. simfonija.

Abi saturiski un apjoma ziņā redzamākie “Sinfonietta Rīga” sezonas noslēguma opusi pirmatskaņojumu piedzīvojuši Parīzē. Gan Jozefa Haidna 1787. gadā komponētā Lamažora simfonija - pēdējā no sešām Parīzes cikla simfonijām, gan Sergeja Prokofjeva 1924. gadā Parīzē pirmatskaņotais Otrais klavierkoncerts.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Vai savās mājās cīnāties ar augļu mušu bariem? Kā no tām atbrīvoties uz visiem laikiem? Kas ir tie sīkie kukaiņi, kas lidinās virtuvē? Kāpēc to ir tik daudz? Kāpēc tik grūti no tām atbrīvoties?

Svarīgākais