TOP10 notikumi kultūrā no 2. līdz 8. jūnijam

7.lapa

Jauniestudējums pusaudžiem

Publicitātes foto

Sestdien, 3. jūnijā, plkst.19.00 “Teātra festivāla Nr. 2” ietvaros Latvijas Leļļu teātris izrādīs pēdējo šīs sezonas jauniestudējumu - izrādi pusaudžiem “Vaļa dziesma”. 12+. Režisors- Rūdolfs Apse.

Oriģināldramaturģijas autore dramaturģe Ance Muižniece piedāvā iejusties 90. gadu jauniešu dzīvē, telpā un reālijās. Stāsts izseko divu divpadsmitgadīgu pusaudžu pieaugšanas, piedzīvojumu un attiecību pieredzei vairāku vasaru garumā, šķetinot jautājumus par šī laika notikumu un izjūtu ietekmi uz personības nobriešanu.

Ance Muižniece 90. gadus dēvē par plastmasas un popmūzikas zelta laikmetu, kurā pagājusi arī viņas jaunība: “Es esmu sarakstījusi lugu, kurā ir padaudz manas bērnības un agrīnās pusaudzības sentimenta, un mana agrīnā pusaudzība bija laiks pirms un pēc milēniuma. Manas vasaras pagāja kūrortpilsētā pie jūras, tur nebija “Glābējzvana” vai “Beverlihilzas 90210”, tur bija daudz, daudz radio pirms aizmigšanas teltī, saulrieti un saullēkti, dredos salipuši sālsūdens izbalināti mati un centieni tos izmazgāt ūdenī, kas jānes no akas. Taču lugas galvenais varonis Vendels nav es, tāpat kā viņa piedzīvotie notikumi nav mani notikumi. Bet jautājumi un problēmas, ko viņš risina, gan ir manējie. Mūsējie! Cilvēce vidi sev apkārt ir aizlaidusi bezdibenīgā pakaļā, jauni cilvēki iestājas par dzīvniekiem un kokiem, jo saprot, cik satraucošos ātrumos viss dzīvais mums apkārt izmirst un izzūd. Taču arī tad, tālajos 90. gados, bija jaunieši, kurus satrauca pie jūras redzētais un vecākās paaudzes ignorance pret mirstošajām jūras un upes radībām. Tāda bija arī Laura, kuru iepazīstot mainījās visa Vendela pasaule.”

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Vai savās mājās cīnāties ar augļu mušu bariem? Kā no tām atbrīvoties uz visiem laikiem? Kas ir tie sīkie kukaiņi, kas lidinās virtuvē? Kāpēc to ir tik daudz? Kāpēc tik grūti no tām atbrīvoties?