Nesamērīgs intelekts: 12 mazas, bet ļoti gudras suņu šķirnes

© Foto: pixabay.com

Gudrāko suņu reitingos parasti ir lielo šķirņu pārstāvji: vilki, labradori, dobermaņi. Tomēr mazie sunīši var būt tikpat labi! Viņi arī labi trenējas un ir lieliski kompanjoni. Runājot par suņa izvēli, daudz kas ir atkarīgs no šķirnes.

Ir jāsaprot, kāpēc tas tika audzēts, kādu slodzi dzīvnieks prasa un cik daudz laika esat gatavs veltīt apmācībai. Piemēram, maigie mopši ir lieliski piemēroti mājsaimniecībām, bet izturīgie ganu suņi ir lieliski piemēroti aktīva dzīvesveida cienītājiem.

Pastāv stereotips, ka mazie suņi ir stulbāki par saviem lielajiem radiniekiem. Tomēr tā nav taisnība. Arī miniatūro šķirņu pārstāvji lieliski mācās komandas, mīl kopā ar saimnieku staigāt un startēt dažādās sacensībās. Turklāt šādu suni ir daudz ērtāk turēt dzīvoklī, īpaši, ja ir maza dzīvojamā platība, raksta Techinsider.

Šeit ir 12 mazas suņu šķirnes, kurām ir augsts intelekts.

Toipūdelis

Foto: pixabay.com

Šie suņi sākotnēji tika audzēti kā trifeļu mednieki, tāpēc tiem piemīt asinssuņu prasmes. Šīs šķirnes pārstāvji ir ļoti apmācāmi, viņi ir vērīgi pret savu saimnieku un ir gatavi jebkuram piedzīvojumam. Taču atcerieties, ka šie ir suņi ar raksturu, tāpēc esiet gatavi sacensties par “bara līdera” vietu.

Papilons

Foto: depositphotos.com

Šis mazulis sver mazāk par 4 kg, bet tajā pašā laikā viņš ir gudrs. Šie suņi ir aktīvi, pārliecināti un labprāt apgūst jaunas komandas.

Kokerspaniels

Foto: pixabay.com

Šīs šķirnes pārstāvji ir ļoti skaisti - atcerieties burvīgo suni no multfilmas “Lady and the Tramp”. Viņi ir aktīvi, bet tajā pašā laikā ar vieglprātīgu raksturu, tāpēc kļūs gan par lieliskiem kompanjoniem garām pastaigām, gan kompanjoniem mājās.

Šeltijs

Foto: pixabay.com

Šis ir skotu aitu suns, kas ļoti atgādina kollija mini kopiju. Šeltiji labi saprotas ar bērniem, taču ir arī viegli apmācāmi un vajadzības gadījumā var pieņemt savus lēmumus.

Jorkšīras terjers

Foto: pixabay.com

Šie suņi izceļas ne tikai ar savu inteliģenci, bet arī ar ziedošanos un mīlestību. Viņiem patīk mācīties un spēlēties, viņiem ir lieliska atmiņa un spēja ātri pielāgoties jaunām situācijām. Un no tiem praktiski neizkrīt spalva, tāpēc tīrīšana nenogurdinās.

Kērnterjers

Foto: pixabay.com

Šiem suņiem ir izcils intelekts: viņi atpazīst intonācijas, uzvedības pazīmes un iekšējo stāvokli. Tomēr viņi ir ļoti aktīvi, tāpēc esiet gatavi biežiem treniņiem un garām pastaigām.

Velsas korgijs

Foto: pixabay.com

Tikai daži cilvēki zina, ka korgiji ir īsti gani. Šie suņi ir ne tikai burvīgi pēc izskata, bet arī ļoti gudri, aktīvi un zinātkāri. Šķirnes pārstāvji ātri apgūst jaunu informāciju, atceras jaunus trikus un komandas un mīl apmācību.

Foksterjers

Foto: pixabay.com

Šī šķirne sākotnēji tika audzēta kā medību šķirne, tāpēc suņi ir aktīvi un vienmēr gatavi demonstrēt savas medību prasmes. Tajā pašā laikā viņi ir neagresīvi, mīl pavadīt laiku kopā ar bērniem un apgūt jaunas lietas.

Punduršnaucers

Foto: pixabay.com

Šo suņu raksturs apvieno drosmi un rotaļīgumu. Neskatoties uz mazo izmēru, viņi ir ļoti drosmīgi un ir gatavi aizsargāt savu saimnieku neparedzētā situācijā.

Pomerānijas špics (punduršpics)

Foto: pixabay.com

Daudzi cilvēki mīl šo šķirni tās skaistā izskata dēļ, bet špicu suņi ir lieliski pavadoņi. Turklāt suņi ir augsti apmācīti un pat ir gatavi aizsargāt savu saimnieku, ar skaļu riešanu brīdinot par briesmām.

Japāņu hins

Foto: pixabay.com

Tie ir līdzsvaroti, draudzīgi un ārkārtīgi tīrīgi suņi. Hini pēc būtības ir īsti aristokrāti, viņi mīl visus ģimenes locekļus un tajā pašā laikā viegli apgūst jaunas komandas.

Briseles grifons

Foto: pixabay.com

Šos suņus mīl privātmājās dzīvojošie, jo grifons ar laiku izsekos jebkuru grauzēju. Lai iemācītos medīt, viņam vajag tikai 5-15 atkārtojumus. Šie suņi ir pašpārliecināti, tomēr ļoti jūtīgi un slikti reaģē uz jebkādu pret viņiem vērstu negatīvismu.

Lasi arī: Kaķu izdotās skaņas un to nozīme

Svarīgākais