Skābi mandarīni var sabojāt Ziemassvētku noskaņu, ja salda sulīguma vietā saņemat nepatīkamu, skābu garšu. Taču pirms neveiksmīgā pirkuma izmešanas miskastē ir vērts izmēģināt vienkāršu un gudru triku, ko japāņi izmanto jau gadiem ilgi, raksta “postimees.ee”.
Mandarīnu skābums rodas no citronskābes, kas atrodas to mīkstumā. Šis līmenis ir īpaši augsts, ja augļi ir novākti nenogatavināti vai nepareizi uzglabāti. Pat ja mandarīni izskatās pievilcīgi, to garša var nebūt tāda, kādu jūs gaidītu.
Japāņi, kas pazīstami ar saviem vienkāršajiem un efektīvajiem risinājumiem, izmanto termisko šoku, lai uzlabotu skābo mandarīnu garšu.
Metode ir vienkārša: iegremdējiet mandarīnu karstā ūdenī uz pāris minūtēm, pēc tam nekavējoties pārvietojiet to uz aukstu ūdeni. Rezultāts? Augļi kļūst saldāki un garša intensīvāka.
Vienkāršs veids, kā saldināt mandarīnus
Ja jums mājās ir skābi mandarīni, izmēģiniet šo vienkāršo metodi.
Sagatavojiet bļodu ar ūdeni aptuveni 40°C temperatūrā. Mērcējiet mandarīnus karstā ūdenī 10 minūtes. Viegli samaisiet, lai siltums vienmērīgi sadalītos. Pēc tam ievietojiet augļus bļodā ar aukstu ūdeni, vēlams ar ledus gabaliņiem, uz vienu līdz divām minūtēm.
Nomizojiet mandarīnu un nogaršojiet to. Jūs uzreiz pamanīsiet atšķirību: augļi kļūs daudz saldāki, un skābums izzudīs.
Šī metode ir pilnīgi dabiska un neietekmē augļu uzturvērtību. Nav jāuztraucas par C vitamīna zaudēšanu, jo process aizņem ļoti maz laika.

Kā veikalā izvēlēties saldus mandarīnus?
Lai gan termiskais šoks ir lielisks ārkārtas pasākums, vislabāk ir iegādāties saldos mandarīnus uzreiz. Pērkot augļus, ievērojiet šos padomus un ieteikumus.
Smagāki augļi parasti satur vairāk sulas un cukura.
Meklējiet gludu, plānu un elastīgu mizu. Izvairieties no kunkuļainas vai pārāk biezas mizas.
Vienmērīga, piesātināta oranža krāsa norāda uz gatavību. Zaļgani plankumi var liecināt par pārāk agru novākšanu.
Patīkams un atšķirīgs citrusaugļu aromāts ir zīme, ka auglis ir salds.