Neparasti arbūzu ēšanas veidi – ar sieru, sāli un maizi

© Pexels.com

Arbūzu parasti ēdam svaigu, gatavojam no tā limonādes un pat marinējam vai pievienojam salātiem, tomēr citās valstīs arbūzu ēšanas tradīcijas ir pavisam citas – cilvēki kombinē arbūzu ar sāli, prosciutto un citiem produktiem, raksta “unian.net”.

Kā arbūzus ēd dažādās valstīs

Arbūzu dažādās pasaules valstīs ēd atšķirīgi, kas bieži vien atspoguļo vietējās kulinārijas tradīcijas un vēlmes. Daudzās valstīs to ēd kā atspirdzinošu desertu, savukārt citās to pievieno sāļiem ēdieniem vai ielu ēdienam jeb “street food”.

Piemēram, Tuvajos Austrumos arbūzu ēd ar sāli vai kombinē ar sālītu sieru - saka, ka tas pastiprina saldumu. Japānā dara to pašu, un dažās valsts daļās mājsaimnieces pat cep arbūzu miziņas, līdzīgi, kā mēs to darām ar kabaci.

Ķīnā arbūzs tiek uztverts kā populāra vasaras uzkoda un tiek ēsts tāpat kā pie mums. Arī ASV tas ir tāpat, bet dažreiz var pārkaisīt ar jūras sāli.

Rumānijā un Ungārijā arbūzus dažreiz ēd ar maizi, bet Indijā papildus sālim ogas var pārkaisīt ar čat masalu - garšvielu maisījumu aromatizēšanai.

Kiprā arbūza gabaliņu vienmēr papildina ar Halloumi sieru. Tomēr cilvēkiem ar nesagatavotu vēderu jābūt uzmanīgiem ar šādu eksperimentu - arbūzs nesader ar pienu un piena produktiem.

Pexels.com

Kāpēc cilvēki ēd arbūzu ar maizi?

Atgriežoties pie Ungārijas un Rumānijas tradīcijām, jāpaskaidro, kāpēc viņi principā ēd arbūzus ar maizi. Šāda kombinācija labvēlīgi ietekmē gremošanu - arbūzi satur daudz ūdens un cukura, un, lai nepārēstos, arbūza gabaliņu uzliek uz maizes - tādā veidā sāta sajūta rodas ātrāk. Turklāt, ja cilvēkam ir jutīgs kuņģis, maize var darboties kā "ložu necaurlaidīga veste" un pasargāt no kuņģa darbības traucējumiem un vēdera uzpūšanās. Lai gan ir vērts atcerēties, ka dažu valstu iedzīvotājiem tā ir vienkārši gastronomiska tradīcija, tāpēc, ja vēlaties izmēģināt arbūzu ar maizi, pirmkārt un galvenokārt ieklausieties savā ķermenī.

Vai zini, kā nekļūdīgi izvēlēties vissaldāko arbūzu?

Svarīgākais