Katru gadu līdz ar vasaras iestāšanos sākas arī arbūzu un meloņu sezona, tomēr dažkārt var būt grūti izvēlēties patiesi saldu ogu. “The Takeout” palīdzēs izvēlēties.
Pēc ekspertu domām, šim nolūkam būs nepieciešamas gan acis, gan rokas - kā atzīmē eksperti, izvēloties arbūzu, ar acīm jāmeklē dzeltens plankums lielās ogas apakšā.
Eksperti paskaidroja, ka šis plankums norāda precīzu vietu uz zemes, kur arbūzs audzis.
"Arbūzs ar daļēji dzeltenu vēderu, visticamāk, ir pilnībā nogatavojies. Ja nav plankuma vai arī tas ir balts vai zaļgans, arbūzs, iespējams, ir novākts pārāk agri," skaidro eksperti.
Ja šo padomu uzzinājāt pārāk vēlu un jau iegādājāties negatavu arbūzu, tas nenozīmē, ka to nevarat ēst!
Pēc ekspertu domām, negatavs arbūzs vislabāk piemērots salātiem.
Izmēģiniet šo svaigo augļu salātu recepti - varat kombinēt arbūzu, piparmētru un fetas sieru, kas kļūs par lielisku un atsvaidzinošu, bet tajā pašā laikā sātīgu, pateicoties sieram, uzkodu vasaras dienā.