Bagātīgi, sātīgi sautējumi vienmēr ir iecienīts ēdiens. Ja jūsu sautējums ir sanācis nedaudz par šķidru, pamēģiniet pievienot nedaudz šī pieliekamajā atrodamā pamatprodukta, lai iegūtu bagātīgāku garšu.
Karolīna Klesta, kas specializējas vienā no Eiropas visvairāk nenovērtētajām virtuvēm, ir vairāku poļu pavārgrāmatu autore, emuāra “Polish Foodies” dibinātāja. Klesta ne tikai pārzina poļu virtuvi. Viņa ir gudrības avots, runājot par gatavošanas tehnikām kopumā. Kā piemēru var minēt to, ka viņa pastāstīja, ka labākais veids, kā uzlabot sautējumu, ir iemaisīt nedaudz tomātu pastas, vēsta TheTakeout.
“Tomātu pastas pievienošana sautējumam padara garšu bagātīgāku,” Klesta pastāstīja TheTakeout. "Tas piešķir dziļu, spēcīgu un pikantu tomātu garšu, kas ir daudz intensīvāka nekā svaigiem vai konservētiem sagrieztiem tomātiem." Tomātu pasta ne tikai piešķir sautējumam umami (ko Klesta raksturoja kā "to pikanto dziļumu, kas ēdienam piešķir patiesi sātīgu un pilnīgu sajūtu"), bet arī var palīdzēt to sabiezināt. Pēc Klestas teiktā, šī sastāvdaļa "piešķir sautējumam samtainu konsistenci, nepadarot to ūdeņainu".
Bet kāda veida sautējumus var uzlabot ar tomātu pastu? "Tomātu pasta vislabāk der jebkuram sātīgam, pikantam sautējumam, īpaši tiem, kuros ir gaļa vai dārzeņi." Nevajadzēs pievienot daudz; derēs 1 vai 2 ēdamkarotes standarta izmēra sautējumam.
"Šis daudzums nodrošina ievērojamu garšu un sabiezējumu, nepārspīlējot ar citām brīnišķīgajām sastāvdaļām," atzīmēja Klesta. Viņa brīdināja nelietot vairāk. "Ja pievienosiet pārāk daudz, tas var padarīt sautējumu pārāk skābu." (Tā kā neizmantos visu tomātu pastas bundžu, lai arī cik maza tā nebūtu, pārējo ērtības labad var sasaldēt ēdamkarotes lieluma porcijās.)
Sautējuma vārīšanās laikā var iemaisīt tomātu pastu, taču Klesta iesaka to vispirms apcept. Viņa iesaka pagaidīt, līdz gaļa ir apbrūnējusi un sīpoli un ķiploki gatavi, un tad atbrīvot vietu pastai. Pievienojiet to katlam kopā ar nedaudz eļļas, sviesta vai citiem cepamajiem taukiem un nepārtraukti maisiet divas minūtes. Kad sautējums ir nedaudz samazinājies un ieguvis tumšāku krāsu, pievienojiet šķidrumus, dārzeņus un citas sastāvdaļas. Turpiniet gatavot sautējumu kā parasti, kamēr tomātu pasta fonā dara savu brīnumu.